Αρχική » Η Χρυσή Αυγή και τα νούμερα!

Η Χρυσή Αυγή και τα νούμερα!

από Άρδην - Ρήξη

Η Χρυσή Αυγή δεν επιβεβαίωσε τις δημοσκοπήσεις της Ζούγκλας ότι θα κέρδιζε το δήμο Αθηναίων και θα έβγαινε δεύτερο κόμμα!

ceb51

Από τη “δημοσκόπηση” του zougla.gr

Του Γ.Μ. από τη Ρήξη φ. 105
«ΣΟΚ: Και όμως πρώτο κόμμα η Χρυσή Αυγή σε δημοσκόπηση της Ζούγκλας!» (online-pressblog.blogspot.gr), «Κασιδιάρης 48%! Με τις χούφτες παίρνουν τα γενόσημα Αρούλης, Νικήτας και ΣΙΑ» (εφ. Ακρόπολις).

Αυτοί ήταν μερικοί ενδεικτικοί τίτλοι από δεκάδες κειμένα, εφημερίδες και ιστοσελίδες του ακροδεξιού χώρου, σελίδες «αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας» τύπου Μακελειού και Ζούγκλας, αλλά και από κανάλια, όπως το Kontra και το Extra 3. Οι διαδικτυακές δημοσκοπήσεις στη Ζούγκλα του Τριανταφυλλόπουλου έδιναν τον τόνο και στη συνέχεια ακολουθούσαν οι μικρότεροι. Η διαδικτυακή δημοσκόπηση της Ζούγκλας που δημοσιεύτηκε στις 18 Μαρτίου προέβλεπε ότι η Χρυσή Αυγή στις ευρωεκλογές θα έφτανε το 25,1% και θα ήταν πρώτο κόμμα, με δεύτερον τον ΣΥΡΙΖΑ με 20,8%, Ποτάμι 14%, τέταρτο κόμμα η ΝΔ με 9,4% (όσο τελικά πήρε η ΧΑ), και μετά ΚΚΕ με 5,1%. Δεύτερη έκπληξη ήταν το ΕΠΑΜ με 4,6%, ΠΑΣΟΚ 1,4% κ.λπ. Φυσικά αυτή η δημοσκόπηση «έπαιξε» σε ασύλληπτο βαθμό σε ιστοσελίδες και κανάλια και προβλήθηκε και από την ιστοσελίδα της ΧΑ ως μια «αντικειμενική» εκτίμηση για τη δύναμή της.
Τη σκυτάλη από τον Τριανταφυλλόπουλο, το προεκλογικό διάστημα, έπαιρνε ο «μαθητής» του (και πια ανταγωνιστής του) Στέφανος Χίος. Ο Χίος στην ιστοσελίδα του και στην τηλεοπτική εκπομπή του παρουσίαζε τις δημοσκοπήσεις του συνταξιούχου καθηγητή Πανά (αλήθεια, με ποιο επιτελείο ένας συνταξιούχος καθηγητής κάνει μεγάλες δημοσκοπήσεις;). Σε δημοσκόπηση του Πανά για το δήμο Αθηναίων για το Μακελειό που παρουσιάστηκε την Πρωταπριλιά –ούτε και αυτό ήταν τελικά τυχαίο– ο καθηγητής προέβλεπε ότι ο Κασιδιάρης θα βγει πρώτος με 22,8%, τον ακολουθούσε ο Σακελλαρίδης με 19,8%, ο Καμίνης με 14,2%, ο Κακλαμάνης 12,1%, Σπηλιωτόπουλος 10%, Καπερνάρος 6,7% και ο Σοφιανός μόλις 3,9%. Δεν πέτυχε το ποσοστό ούτε ενός από τους επτά υποψήφιους! Στην ιστοσελίδα του Χίου, ο Πανάς κρατά μια στήλη με στοιχηματικές προβλέψεις στο ποδόσφαιρο. Αν προβλέψεις του είναι τόσο επιτυχημένες και στο ποδόσφαιρο, τότε όσοι τον εμπιστεύονται το σίγουρο είναι θα κλαίνε τα λεφτά τους.
Άλλη «δημοσκόπηση» της Ζούγκλας (25/2/14) έδινε στον Κασιδιάρη 48,8% (!!!) σε Σακελλαρίδη και Σπηλιωτόπουλο από 11,8% σε Καμίνη 5,7% και στον Κακλαμάνη 5,6%. Δεν αναφέρουμε άλλες περιπτώσεις τέτοιων «δημοσκοπήσεων», αν και υπάρχουν πολλές. Τη δουλειά τους την έκαναν μια χαρά. Σε μια περίοδο που η ΧΑ κλυδωνίζονταν, την κράτησαν στα πόδια της, μιας και αρκετοί αφελείς δεν έβλεπαν το εμφανές, αλλά πίστευαν ότι η ΧΑ ενισχύεται και ότι θα έβγαινε νικήτρια στον Δήμο Αθηναίων και δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές. Τέτοια σενάρια η ίδια η ΧΑ τα ενίσχυε γιατί την ευνοούσαν και συγκρατούσαν τους οπαδούς της που ειδικά το αμέσως επόμενο διάστημα μετά τη δολοφονία του Φύσσα είχαν εξαφανιστεί. Μετεκλογικά, φυσικά, η ΧΑ δεν γράφει τίποτα στις ανακοινώσεις της για τους δήμους που δεν πήρε ή για το ότι έμεινε σε μονοψήφιο ποσοστό, αλλά βάζει τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση: Ότι κατάφεραν να επιβιώσουν πολιτικά και να διατηρήσουν τους ψηφοφόρους τους. Δυστυχώς, αυτοί που παρακολουθούν τέτοιες ιστοσελίδες και κανάλια έχουν κοντή μνήμη. Σε λίγο καιρό πάλι θα παπαγαλίζουν ότι τα «πραγματικά» ποσοστά της ΧΑ είναι πολύ πάνω από το 30% και ότι το πιθανότερο θα είναι λάβει στην επόμενη Βουλή την απόλυτη πλειοψηφία!

1 ΣΧΟΛΙΟ

Common sense 19 Ιουνίου 2014 - 10:08

Πάντως αυτό που έγινε με τη Χ.Α. αποδεικνύει περίτρανα και κάτι άλλο: Πόσο σάπιο, μεροληπτικό, άνισο και πουλημένο είναι το σύστημα. Δείτε πως ενώ στην περίπτωση της ΧΑ σωστά κινήθηκε γρήγορα κι έφθασε εν μία νυκτί να διώκει ακόμα και βουλευτές ενός σχετικά μεγάλου πολιτικού σχηματισμού εντός κι εκτός κοινοβουλίου (με όλη τη δυσωδία που αναμφισβήτητα τον διακρίνει) από την άλλη, την επόμενη ακριβώς ημέρα κάλυψε απόλυτα τον Μπένυ με το “ανεξήγητα” πρόωρο κλείσιμο της Βουλής υποτίθεται για καλοκαίρι:
http://www.nooz.gr/greece/sti-vouli-dikografia-gia-eu8ines-venizelou
Αυτοί είναι οι πολιτικοί μας αλλά και το δικαστικό μας σύστημα τα οποία υποτίθεται ότι εμπιστευόμαστε τουλάχιστον στην περίπτωση της ΧΑ. Δεν διώκουν τη ΧΑ για τα ναζιστικά εγκλήματά της αλλά απλά για να αρπάξουν την ψήφο της κι επειδή δεν τους γουστάρει. Προσωπικά, ως απλώς πολίτης φοβάμαι το ίδιο ή και περισσότερο ένα σύστημα μεροληπτικό το από το οποίο δε μπορούν να προστατευθούν ούτε άνθρωποι με τα υψηλότερα αξιώματα όταν κατά το δοκούν αποφασίσει ότι θέλει να τους καταδιώξει δικαίως ή αδίκως αλλά ταυτόχρονα προστατεύει τα δικά του παιδιά. Αυτό κι αν είναι φασισμός και σταλινισμός. Πρόκειται για δύο εξίσου αδυσώπητες κι εγκληματικές συμμορίες που η μία υποσκάπτει κι αντιπαλεύει την άλλη. Για την ώρα η μία εκ των δύο φαίνεται να έχει δεχθεί καίριο πλήγμα διότι η άλλη νέμεται κι ελέγχει πλήρως το ελλαδικό κράτος και τους μηχανισμούς του. Ανατριχιάζω όμως με τη συνέχεια που μπορεί να έχει αυτό το θρίλλερ αλλά και τις συνέπειες για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό. Δεν είναι μακριά θεωρώ η μέρα που οι δύο εγκληματικές συμμορίες θα δουν ότι τις συμφέρει αντί να στρέφονται η μία εναντίιον της άλλης να συμμαχήσουν για να λεηλατήσουν τον Ελληνικό λαό και τους πολίτες καταστρέφοντας βέβαια την πατρίδα στην πορεία. Και τότε κανείς δε θα μας υπερασπίσει…..

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ