Αρχική » Προβολή της ταινίας “Ζενάιντα” στον Φ.Ο.Υ. (7-3-16)

Προβολή της ταινίας “Ζενάιντα” στον Φ.Ο.Υ. (7-3-16)

από Άρδην - Ρήξη

“Ζενάιντα” στον Φ.Ο.Υ. (7/3/16 & ώρα 20.15)

Κινηματογραφική Λέσχη ΦΟΥ

2015 – 2016

Δευτέρα 7 Μαρτίου 8.15 μμ

Η  Κινηματογραφική Λέσχη του Φ.Ο.Υ.  με αφορμή την ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου) θα προβάλει την ταινία “Ζενάιντα” των Αλέξη Τσάφα και Γιάννη Φώτου. Θα ακολουθήσει συζήτηση.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Περισσότερα:

ZENAIDA

Μυθοπλασία – Διάρκεια 69΄- Παραγωγή 2015

ΣΥΝΟΨΗ

Στα δεκαεννέα της χρόνια η Ζενάιντα έχει ήδη γνωρίσει το σκληρό πρόσωπο του ευρωπαϊκού ονείρου. γεννημένη στην Αφρική, θύμα trafficking, εγκλωβισμένη σε μια αφιλόξενη ευρωπαϊκή μεγαλούπολη, επιβιώνει μοιράζοντας την καθημερινότητα της ανάμεσα στους πελάτες ενός σύγχρονου μπουρδέλου και τις παραισθήσεις ουσιών που της προσφέρουν αποδράσεις από το φρικτό παρόν αλλά της προκαλούν και εφιάλτες από το παρελθόν της στη μιζέρια της αφρικάνικης φαβέλας. Το απόλυτο αδιέξοδο.

Η ταινία δημιουργήθηκε με σκοπό να συμβάλει στην αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος της παράνομης διακίνησης γυναικών με σκοπό τη σεξουαλική τους εκμετάλλευση. (Sextrafficking).

Η δύναμη της κινηματογραφικής εικόνας μπορεί  να βοηθήσει στην ανάδειξη του σοβαρού αυτού κοινωνικού θέματος και να προκαλέσει το διαλόγου ανάμεσα στους θεατές ώστε  να το κατανοήσουν καλύτερα και να δουν με συμπάθεια το δράμα των θυμάτων. Παράλληλα η προβολή της σε χώρες που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα  μπορεί να βοηθήσει στις προσπάθειες αποτροπής της εξάπλωση του. Για το λόγο αυτό η ταινία είναι στη διάθεση κάθε φορέα που μάχεται κατά της εμπορίας του γυναικείου σώματος και υποστηρίζει τα θύματα.

Trailer της ταινίας υπάρχει στο Facebook στη σελίδα: Criola Producoes Cabo Verde

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΦΕΣΤΙΒΑΛ & ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ: (στον πρώτο μήνα κυκλοφορίας της ταινίας)

International Film Festival Cineplateau – ΠΡΑΣΙΝΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟ *Βραβείο  καλύτερης ταινίας

56ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης – ΕΛΛΑΔΑ

28ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου – ΕΛΛΑΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ