Αρχική » Προβολή ταινίας στον Φ.Ο.Υ.: “Ο Ιερέας” (25/4/16)

Προβολή ταινίας στον Φ.Ο.Υ.: “Ο Ιερέας” (25/4/16)

από Άρδην - Ρήξη

ΙΕΡΕΑΣ

 Κινηματογραφική Λέσχη ΦΟΥ

2015 – 2016

Δευτέρα 25 Απριλίου 8.15 μμ

Η Κινηματογραφική Λέσχη του Φ.Ο.Υ.  διοργανώνει  κύκλο προβολών με θέμα “Κινηματογράφος και Ορθοδοξία“. Τη Δευτέρα αυτή θα προβάλει την ταινία του ρώσικου κινηματογράφου “Ο Ιερέας” (2009) του Βλαδίμηρου Κοτινένκο. Μετά το πέρας της προβολής θα ακολουθήσει συζήτηση.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Υπόθεση:

Βασισμένη σε αληθινή ιστορία διαδραματίζεται στον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, κάπου στη Ρωσία. Ο πάτερ Αλέξανδρος κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει τους συμπατριώτες του και ν` ανακουφίσει τις πληγές τους. Επιβιώνει ισορροπώντας ανάμεσα στον κίνδυνο να εκτελεστεί από τους Γερμανούς ή να εκτελεστεί από τους Ρώσους, θεωρούμενος συνεργάτης των Γερμανών. Η ταινία ξεκινά δείχνοντάς μας το κόσμο με τα μάτια μιας μύγας. Μιας μύγας της οποίας τη ζωή, ο πάτερ Αλέξανδρος χαρίζει, μιας και έχει και αυτή αξία. Όλη η ταινία πραγματεύεται την υψηλή αξία της ζωής, δείχνοντας την αντιμετώπιση σοβαρότατων καταστάσεών της κατά τον πόλεμο, μέσα από τον Χριστιανικό τρόπο σκέψης. Προβάλλεται η δύναμη της Ελπίδας που δίνει η Ορθοδοξία και τα υψηλά ιδανικά απλών ανθρώπων.

ΣΧΕΤΙΚΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

αν. 20 Απριλίου 2016 - 17:28

Πολύ ωραία η επιλογή της ταινίας και γενικώς το θέμα του κύκλου προβολών, αλλά οι άνθρωποι που θα πήγαιναν να δουν αυτήν την ταινία τη Δευτέρα 25 Απριλίου, δηλαδή τη Μεγάλη Δευτέρα, στις 8.15 θα είναι ακόμα στην εκκλησία…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ