Αρχική » ΡΗΞΗκέλευθα – Γιατί θέλουν τους Έλληνες “νεαρό έθνος” (βίντεο)

ΡΗΞΗκέλευθα – Γιατί θέλουν τους Έλληνες “νεαρό έθνος” (βίντεο)

από Άρδην - Ρήξη

ΡHΞΗκέλευθα – Το καθημερινό σχόλιο του Γιώργου Καραμπελιά.
Θέμα : Τον πολυπολιτισμό δεν τον βολεύουν οι εθνικές ταυτότητες.

ΣΧΕΤΙΚΑ

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ 7 Δεκεμβρίου 2016 - 18:33

Αυτή η ταύτιση εθνών και κρατών είναι εντελώς ηλίθια για να μην χρησιμοποιήσω τον άλλο όρο της “καθομιλουμένης”. Καταρχάς και με τη θεωρία του Φαλμεράυερ να πάμε κι οι Γερμανοί κι οι Ιταλοί πιο πρόσφατα έθνη είναι αφού τα κράτη τους δημιουργήθηκαν περίπου έναν αιώνα μετά το νεοελληνικό. Επίσης το γερμανικό και το ιταλικό έθνη είναι νεώτερα του… αμερικανικού κατά τη λογική αυτή. Άρα αφού τα έθνη αυτά δεν υπήρχαν πριν του αμερικανικού πώς γίνεται ας πούμε να υπάρχουν γερμανο-αμερικανοί πριν το 19ο αι.; Για να μη μιλήσουμε βέβαια για το ινδικό έθνος το οποίο υπολείπεται του αμερικανικού σε… αρχαιότητα κατά δύο αιώνες τουλάχιστον! Μετά πώς εξηγείται η ύπαρξη σκωτσέζικου κι αγγλικού έθνους αφού το κράτος είναι βρετανικό; Και βέβαια δεν εξηγείται τι γίνεται όταν ένα κράτος καταλύεται, π.χ. το γιουγκοσλαβικό ή το σοβιετικό έθνος όντως υπήρξαν και τώρα πια δεν υπάρχουν; Οι αυστριακοί κι οι ούγγροι είναι ακόμα το ίδιο “άγιο, ρωμαϊκό κι αψβούργειο έθνος” ή ξαφνικά διαχωρίσθηκαν το 1918 με το διαμελισμό της αυστρο-ουγγρικής αυτοκρατορίας; Κι η μπαρούφα πάει λέγοντας….

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Νοστος 12 Δεκεμβρίου 2016 - 01:28

Αυτες τις μερες παρακολουθω στo ιντερνετ καποιες ομιλιες του Larry Watts… Προκειται για εναν ειδικο σε θεματα ιστοριας του ανατολικου μπλοκ και των μυστικων υπηρεσιων. Ιδιαιτερα της Ρουμανιας. Ο Watts περιγραφει αρκετα πειστικα πως δυο αυτοκρατοριες (η αυστροουγκρικη και η ρωσικη) και μετεπειτα η ΕΣΣΔ σε συνεγασια και με τη βουλγαρια προσπαθουσαν να σβησουν τη ρουμανικη εθνοτητα. Και το πως οι ρουμανοι καταφεραν και επιβιωσαν ως εθνος. Στους εχθρους του ρουμανικου εθνους συμπεριλαμβανει ακομα και τους ‘’ανθρωπιστες’’ Μαρξ και Ενγκελς οι οποιοι σε ενα αθρο τους στην εφημεριδα ραινισε τσαιντουκ χαρακτηριζουν τους ρουμανους ως εναν λαο χωρις ιστορια, εκ φυσεως αντι-επαναστατες που θα επρεπε να εξαφανιστουν απο προσωπου γης!
Εχει γραψει για τη ρουμανια δυο βιβλια… το ‘’with friends like these…’’ και το ‘’the last will come first’’
Η γνωμη μου ειναι οτι το ρουμανικο εθνος γενετικα προερχεται απο πολλα αλλα εθνη, η παραδοση του ομως ερχεται απο το Βυζαντιο (το λεει και τ’ονομα). Αυτη την παραδοση ακολουθησε λοιπον, ενωσε το λαο και επιβιωσε.
Θα μου πειτε τωρα γιατι το γραφω αυτο…
1) Για να δουμε οτι αυτα δεν συμβαινουν μονο σεμας.
2) Για να παρουμε και εμεις καποια μαθηματα απο τη στρατηγικη των ρουμανων.
3) Γιατι οι ρουμανοι ειναι βαλκανιοι, ορθοδοξοι αλλα οχι σλαβοι. Οπως και εμεις.
4) Επειδη η ρουμανια και η σερβια ειναι οι ποιο σημαντικες για μας χωρες ( Βλεπε Ρηγα Φεραιο) και παντα θα πρεπει να λοξοκοιταμε και προς τα εκει και να βλεπουμε τι γινεται.
5) Και το σημαντικοτερο γιατι μου εκανε εντυπωση το συμπερασμα του Watts για τον καθοριστικο παραγοντα που εδωσε τη νικη στους ρουμανους…’’Οι μεγαλοι ειχαν αποφασισει να εξαφανισουν τους ρουμανους αλλα οι ρουμανοι ειχαν αποφασισει να συνεχισουν να υπαρχουν’’ . Και αυτο το τελευταιο ειναι που με φοβιζει σε μας. Το οτι δηλαδη δεν μας βλεπω αποφασισμενους να συνεχισουμε να υπαρχουμε!

ΥΓ. Το αρθρο των Ενγκελς και Μαρξ το δειχνει ο Watts στο παρακατω βιντεο. Φαινεται στο 4,51
https://vimeo.com/34684060

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ