Αρχική » O Γ. Καραμπελιάς συνομιλεί με τον Σάββα Ρομπόλη για το ασφαλιστικό (βίντεο)

O Γ. Καραμπελιάς συνομιλεί με τον Σάββα Ρομπόλη για το ασφαλιστικό (βίντεο)

από Άρδην - Ρήξη

Ο Γιώργος Καραμπελιάς συνομιλεί με τον ομότιμο καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου Σάββα Ρομπόλη, με θέμα: “Η κρίση του ασφαλιστικού συστήματος, δημογραφικές και εργασιακές αφετηρίες του” με αφορμή και την πρόσφατη κυκλοφορία οτυ βιβλίου του με τίτλο Η οδύσσεια του ασφαλιστικού από τις εκδόσεις Λιβάνη.

ΣΧΕΤΙΚΑ

3 ΣΧΟΛΙΑ

Μπαμπης 21 Δεκεμβρίου 2016 - 01:55

Οι συνταξιοδοτικες δαπανες κε Ρομπολη δεν ειναι αναπαραγωγικες, ειναι καταναλωτικες. Η αναπαραγωγη της κοινωνιας εξαρταται απο τους παντες εκτος απο τον συνταξιουχο. Θα προτεινα αντι να βαλουμε σαν κοκκινη γραμμη τη διατηρηση των συνταξεων, να βαλουμε την εθνικη μας επιβιωση. Μειωση επομενως ολων των συνταξεων σε επιπεδα απλως αποφυγης της ακραιας φτωχειας και μεταφορα πορων για την ενισχυση της δημογραφιας, της εθνικης αμυνας και για τη μειωση της φορολογιας των παραγωγικων επιχειρησεων. Αλλιως θα περιμενουμε να μας δωσει συνταξη ο Ερντογαν. Πρεπει να γινει συνειδηση στον Ελληνα συνταξιουχο, επι 35 χρονια σε καθεστως δανεικης ευημεριας παρηγαγε 1,3 παιδια ανα γυναικα. Τωρα οπως εστρωσε θα κοιμηθει. Δεν δικαιουται πανω απο 500 ευρω συνταξη κατα μεσο ορο.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γιώργος 30 Μαρτίου 2017 - 19:11

Αυτό που προτείνετε αγαπητέ Μπάμπη ονομάζεται αναπαραγωγή της μιζέριας.

Δεν ευθύνεται η σύνταξη για τον δημογραφικό μαρασμό, ειδικά στο μέτρο που υποκαθιστά το κοινωνικό κράτος.
Η ανεργία ευθύνεται, η απο-επένδυση.
Αυτό που λέτε είναι να αναδιανεμηθεί η σύνταξη όχι από τον πατέρα-παππού στον γιο-εγγονό απευθείας, αλλά μέσω του …κράτους (Θεός φυλάξοι).

Το οποίο κράτος γνωρίζουμε πόσο αποκομματικοποιημένο “είναι” και …αποτελεσματικό.
(αν και υπέρμαχος του κεντρικού ρόλου του κράτους στον πολιτικό σχεδιασμό, αλλά με όρους πολιτικούς και όχι κομματικής ιδιοποίησης, όπως έχουν καταντήσει οι κομματάνθρωποι το ελληνικό κράτος).

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γιώργος 30 Μαρτίου 2017 - 19:14

και φυσικά ευθύνεται η ανύπαρκτη μεταναστευτική πολιτική, καθώς έχει επικρατήσει ο οικονομικός και πολιτισμικός νεοφιλελευθερισμός.
Μια λύση για το δημογραφικό είναι να μειωθούν οι φόροι και οι εισφορές και να δημιουργηθούν προγράμματα για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις αντί να πηγαίνουν στα κομματικά καφενεία κάθε λογής.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ