Αρχική » Συζήτηση: “Παραγωγική Ανασυγκρότηση ως η μοναδική απάντηση στην κρίση” (βίντεο)

Συζήτηση: “Παραγωγική Ανασυγκρότηση ως η μοναδική απάντηση στην κρίση” (βίντεο)

από Άρδην - Ρήξη

Ο Γιώργος Καραμπελιάς συνομίλησε την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017 στις 20.30 με τον  Ανδρέα Κυράνη, αρχιτέκτονα – πρόεδρο ΙΝΕΠΑ (Ινστιτούτο Ενδογενούς Παραγωγικής Ανασυγκρότησης) με θέμα: “Η Παραγωγική Ανασυγκρότηση ως η μοναδική απάντηση στην κρίση“.

ΣΧΕΤΙΚΑ

3 ΣΧΟΛΙΑ

Οπισθοδρομικός 26 Ιανουαρίου 2017 - 19:52

Απλώς να πω για τους νέους μας, που ακούστηκε ότι είναι “παραμορφωμένοι” και “ντενεκέδες”. Αν πρόκειται να γίνει η περίφημη παραγωγική ανασυγκρότηση, με αυτούς και από αυτούς τους παραμορφωμένους ντενεκέδες θα γίνει, καθότι όπως έχει λεχθεί πολύ σωστά και σε άλλες περιπτώσεις, δεν μπορούμε να αλλάξουμε λαό, ούτε και να πάμε το χρόνο 15 χρόνια πίσω και να δώσουμε μια άλλη εκπαίδευση. Αυτούς έχουμε, μ’ αυτούς θα πρέπει να δουλέψουμε, αυτούς θα πρέπει να εμπνεύσουμε και να καθοδηγήσουμε.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΚΥΡΑΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 27 Ιανουαρίου 2017 - 22:59

Καλό είναι να ακούμε στ αλήθεια τι λέει κάποιος και να μήν “παραφράζουμε”, “στρεβλώνουμε” και “γενικεύουμε χύδην” τα λεγόμενα του. Το βίντεο υπάρχει και κανείς αν θέλει μπορεί να το ακούσει. Αυτό που καταδίκασα απερίφραστα είναι την μονοδιάστατη εξάρτηση από το φάντασμα της τεχνολογίας, την ψευδαίσθηση, σε επίπεδο ορισμού της έννοιας “κρετίνος”, για εκείνους που νομίζουν πως μπορούν να “συνθέσουν”-“δημιουργήσουν” με την χρήση αποκλειστικά “ψηφιακών εργαλείων”, στήν ανάγκη Σύνθεσης τεχνολογίας και μαστορικής, λαϊκής και λόγιας γνώσης. Τέλος πράγματι ανέφερα την λέξη “τενεκές” για να χαρακτηρίσω συγκεκριμένη κατηγορία νέων ανθρώπων που συλλέγουν “μεταπτυχιακά” χωρίς να έχουν ποτέ αποτολμήσει να εμπλακούν στην πραγματική οικονομία και τον δικό της βάσανο. Αυτόν και χαρακτήρισα επι λέξει “τενεκέ παραγωγικά” ο οποίος είπα, μπορεί να κάνει για άλλα πράγματα, για τον “εικονικό” συγκεκριμένα κόσμο. Ευτυχώς η χώρα διαθέτει χιλιάδες νέους λαϊκούς ανθρώπους που δεν φοβούνται να “μουτζουρώσουν” και “λερώσουν” τα χέρια τους με την βάσανον της αληθινής πραγματικής εργασίας, νέους ανθρώπους που διαθέτουν πρότυπα εκτός εκείνων των “λευκών κολάρων”. Ευτυχώς. Τέλος αναφέρθηκα με πάθος σε μια συγκεκριμένη εκπαιδευτική πολιτική η οποία επιχειρεί μέσω του αποπροσανατολισμού του μόνου μέλλοντος του τόπου, των νέων ανθρώπων, να απαγορεύσει το δικαίωμα στό μέλλον της χώρας και του τόπου. Αυτά προς στοιχειώδη αποκατάσταση και μη στρέβλωση αυτών τα οποία στ αλήθεια ισχυρίστηκα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Πενθεύς 28 Ιανουαρίου 2017 - 03:02

Κύριε Καραμπελιά,συγχαρητήρια για τις συναντήσεις κορυφής,είναι κάτι το ποιοτικό και διαφορετικό.
Προσωπικά θα ήθελα να γίνει μια συζήτηση και για το πρόβλημα των οικουμενιστών καθηγητών στις Θεολογικές Σχολές(Αθήνας και Θεσσαλονίκης).Τους εθνομηδενιστές ιστορικούς τους εξοντώσατε με τα βιβλία σας,ενώ τους ανθέλληνες φιλολόγους τους αντιμετώπισε ο Νάσος Βαγενάς.Την συζήτηση που κάνατε μεταξύ σας την θεωρώ ως την κορυφαία των συζητήσεων κορυφής.Έτσι, θα πρότεινα μια συζήτηση και με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων Δρ.Κωνσταντίνο Σπαλιώρα για το πρόβλημα των οικουμενιστών θεολόγων,το οποίο πρέπει να αναδειχθεί για να αντιμετωπιστεί.Όταν οι Θεολογικές Σχολές θα έχουν αλωθεί εντελώς από τους οικουμενιστές,θα είναι πια αργά:
https://www.youtube.com/watch?v=kWBshWpau2M

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ