Αρχική » ΡΗΞΗκέλευθα – Πρέπει να εγκαταλείψουμε την ταυτότητά μας για να εκσυγχρονιστούμε;

ΡΗΞΗκέλευθα – Πρέπει να εγκαταλείψουμε την ταυτότητά μας για να εκσυγχρονιστούμε;

από Άρδην - Ρήξη

Ο Γιώργος Καραμπελιάς αναφέρεται στη σχέση μεταξύ εκσυγχρονισμού και ταυτότητας. Παραδείγματα λαών όπως οι Κινέζοι καταδεικνύουν πως η επιβίωση στον σύγχρονο κόσμο προϋποθέτει την διατήρηση της παράδοσης. Η λογική της εγκατάλειψης της ταυτότητας που χαρακτηρίζει την Μεταπολίτευση, οδήγησε στην σημερινή κατάρρευση, οπότε η λύση είναι να την ξαναβρούμε με σύγχρονα μέσα, με σύγχρονα όπλα, αυτό που το Άρδην λέει “εκσυγχρονισμό της παράδοσης μας”.

ΣΧΕΤΙΚΑ

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ 20 Φεβρουαρίου 2017 - 19:21

Η Ελληνορθόδοξη ταυτότητα δεν είναι “ανορθολογική”. Η σύγχρονη ελλαδική ταυτότητα κι ειδικότερα αυτή του ελληναρά μετά το 1981 είναι ανορθολογική διότι ακριβώς έχει απωλέσει τα παραδοσιακά Ελληνορθόδοξα χαρακτηριστικά της, όπως επισημαίνεται στο σχόλιο, κι έχει ενστερνισθεί παλαιοθωμανικά χαρακτηριστικά δουλικότητας (ρουσφέτι, ωχαδερφισμός, εξυπναδισμός, μικρομεγαλισμός, θρασυδειλία κλπ.). Άρα όπως επίσης επισημαίνεται στο σχόλιο προς το τέλος οι νεοέλληνες οφείλουν να αποβάλλουν την τρέχουσα ταυτότητα του ελληναρά και να ξαναταυτιστούν με τα Ελληνορθόδοξα ιδέωδη… Με απλά λόγια κατά βάση οφείλουν να ξαναποκτήσουν, συλλογικά τουλάχιστον, ΦΙΛΟΤΙΜΟ το βασικότερο χαρακτηριστικό της Ελληνόρθοδοξης ταυτότητας….

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Θανάσης 21 Φεβρουαρίου 2017 - 21:53

Ομοίως και οι Εβραίοι. Μας φταίει οι 300 βουλεπταί και οι δημάρχοι. Φυσικά δεν ήρθαν από το πουθενά. Χρειάζεται πολύ δουλειά…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ