Αρχική » Εκδήλωση: “Διασύνδεση πρωτογενούς τομέα, ελαφράς μεταποίησης και τουρισμού” (Πάτρα – 27/3/17)

Εκδήλωση: “Διασύνδεση πρωτογενούς τομέα, ελαφράς μεταποίησης και τουρισμού” (Πάτρα – 27/3/17)

από Άρδην - Ρήξη

ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΝ: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Η καταστροφική κρίση των τελευταίων 7 χρόνων έχει οδηγήσει σε ένα, πέρα από κάθε αμφιβολία, συμπέρασμα: η μόνη περίπτωση για να βγει η χώρα από το σπιράλ της καταστροφής είναι η αναγέννηση της παραγωγής!

Ο πρωτογενής τομέας, παραδοσιακά από τους βασικούς πυλώνες της ελληνικής οικονομίας, με το τεράστιο πλεονέκτημα της ποιότητας και ποικιλίας των προϊόντων του, μπορεί να αποτελέσει τον κλάδο που θα δώσει το έναυσμα και θα πυροδοτήσει τις προσπάθειες ανασυγκρότησης και σε άλλους τομείς της οικονομίας. Η σύνδεση και συνεργασία του πρωτογενούς  τομέα και της ελαφράς μεταποίησης γεωργικών προϊόντων με τη μοναδική «βαριά βιομηχανία» που έχει απομείνει στη χώρα, του τουρισμού, μόνο αμοιβαία επωφελής μπορεί να είναι, προσδίδοντας την απαραίτητη προστιθέμενη αξία και στις δύο πλευρές. Στον μεν πρωτογενή τομέα εξασφαλίζει συνθήκες άμεσης διάθεσης της παραγωγής αλλά και διαφήμισης των προϊόντων της ελληνικής γης και αναγνωρισιμότηταςσε όλες τις χώρες του κόσμου των οποίων οι πολίτες επισκέπτονται την Ελλάδα. Στο, δε, τουρισμό, προσδίδει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα και εμπορικό όνομα, στοιχεία διαφοροποίησης δηλαδή, από το μέχρι σήμερα μαζικό μοντέλο που οδηγεί, συν τω χρόνω, σε κορεσμό και απώλειες για την τουριστική αγορά.

Σε αυτό το πλαίσιο και σε συνέχεια προηγούμενων εκδηλώσεων για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, το «ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΝ» διοργανώνει εκδήλωση την Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017, στις 7.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ, Τριών Ναυάρχων 40, με θέμα:

«Σύνδεση πρωτογενούς τομέα παραγωγής, ελαφράς μεταποίησης και τουρισμού: Απαραίτητο βήμα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας».

Ομιλητές:

Δημήτρης Διαμαντόπουλος – Πρόεδρος την Ένωσης Ξενοδόχων Αχαΐας

Νίκος Ζαφειρόπουλος – Πρόεδρος της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών Αχαΐας

Γιώργος Ξένος – Ξενοδόχος Ζακύνθου

Παναγιώτης Ρέκκας – Πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών Αχαΐας

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Θόδωρος Ντρίνιας (δημοτικός σύμβουλος)

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αρέσει σε %d bloggers: