Αρχική » Εκδήλωση: «Σιωπηρή Άλωση, Η κοινωνία μπροστά στο δημογραφικό και το μεταναστευτικό πρόβλημα» (βίντεο)

Εκδήλωση: «Σιωπηρή Άλωση, Η κοινωνία μπροστά στο δημογραφικό και το μεταναστευτικό πρόβλημα» (βίντεο)

από Άρδην - Ρήξη

Τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2017, στις 19.30, στην αίθουσα εκδηλώσεων
του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΒΕΠ), Καραΐσκου 111, 3ος όροφος

Το AΡΔΗΝ ΠΕΙΡΑΙΑ,

η ΠΑΜΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΓΟΝΕΩΝ

και ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα

ΣΙΩΠΗΡΗ ΑΛΩΣΗ
Το δημογραφικό και το μεταναστευτικό πρόβλημα
(με αιτία υπαρκτά ζητήματα και αφορμή το ομώνυμο βιβλίο του Τάσου Λαυρέντζου)

Σε μία κατάμεστη αίθουσα την ομιλία άνοιξε ο κύριος NIKOΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, (αντιπρόεδρος Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος) που μίλησε σχετικά με το δημογραφικό πρόβλημα.
Την σκυτάλη παρέλαβε ο κύριος ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΥΡΙΓΟΣ, (αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου & Εξωτερικής Πολιτικής, Πάντειο Πανεπιστήμιο) που αναφέρθηκε τόσο στο δημογραφικό αλλά κυρίως στο μεταναστευτικό πρόβλημα.
Στην συνέχεια ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΛΑΥΡΕΝΤΖΟΣ, (σύμβουλος επιχειρήσεων, συγγραφέας) ανέλυσε με πολύ λεπτομερή τρόπο και με την χρήση προβολής πινάκων, με τα πλέων επίσημα διεθνή στοιχεία και τα δύο θέματα.
Τέλος ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΕΓΓΛΕΖΟΣ, (δικηγόρος μέλος του Άρδην Πειραιά) που υπήρξε ο συντονιστής της όλης συζήτησης πρότεινε την συνέχιση των συνομιλιών που γίνανε προκειμένου να διερευνηθούν οι δυνατότητες της δημιουργίας ενός ανεξάρτητου φορέα που θα υποκαθιστά το κράτος και θα συμβάλει στην εξεύρεση δυνατοτήτων υποστήριξης της αύξησης των γεννήσεων.

Ο κόσμος που παρακολούθησε έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρων και αυτό φάνηκε από τις ερωτήσεις που συνεχίστηκαν αρκετή ώρα μετά το πέρας των παρουσιάσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ