Αρχική » Εκδήλωση Άρδην Πειραιά: “Γενοκτονία και Νεοθωμανισμός, μια διαχρονική πολιτική ερήμην μας” (Πειραιάς – 29/5/17)

Εκδήλωση Άρδην Πειραιά: “Γενοκτονία και Νεοθωμανισμός, μια διαχρονική πολιτική ερήμην μας” (Πειραιάς – 29/5/17)

από Άρδην - Ρήξη

Το ΆΡΔΗΝ ΠΕΙΡΑΙΑ,

η ΈΝΩΣΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ και

η ΈΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

& η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΣΣΥΡΙΩΝ 

διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα

ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΘΩΜΑΝΙΣΜΟΣ:

ΜΙΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΡΗΜΗΝ ΜΑΣ

 τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2017, στις 19.30,

στην αίθουσα εκδηλώσεων

του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΒΕΠ), Καραΐσκου 111, 3ος όροφος

Ομιλητές:

 Α. Παπαδοπούλου, ιστορικός-φιλόλογος, Πρόεδρος της Ένωσης Μαγνησίας Μικράς Ασίας

Γ. Χατζηελευθερίου, ερευνητής-λαογράφος, Ένωση Ποντίων Νικαίας Κορυδαλλού

Χαρουτιούν Σπαρταλιάν, μέλος Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής

Κυριάκος Μπατσάρας, πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Ασσυρίων

Συντονισμός: Μανώλης Εγγλέζος, δικηγόρος, Άρδην Πειραιά

 

Σε συνέχεια σειράς εκδηλώσεων που αφορούν στα καυτά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία και με αφορμή την επέτειο της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, συζητούμε για τη Γενοκτονία των Χριστιανικών λαών της Ανατολής από τους Τούρκους. Η εκδήλωση ανιχνεύει τις επί μέρους συνιστώσες της Γενοκτονίας [Αρμένικη, Ασσυριακή, Ρωμέικη (Ιωνική-Ποντιακή)], τη συνέχεια της γενοκτονικής πολιτικής και μετά την εξάλειψη των στοχοποιημένων πληθυσμών από τη Μικρά Ασία, τη Νεοοθωμανική συνέχειά της και την απουσία αντιδράσεων της Ελληνικής πλευράς.

Η πολιτική που απεργάστηκε τη γενοκτονία συνεχίζεται με διάφορα πρόσωπα μέχρι σήμερα, ανεξάρτητα από το ποιες δυνάμεις βρίσκονται στην ηγεσία της Τουρκίας. Η καταπίεση των λαών που έχουν απομείνει σήμερα στην Τουρκία και η επιθετικότητα απέναντι στους όμορους γείτονές της δεν αντιμετωπίζεται με την απαραίτητη σοβαρότητα, ούτε υπάρχει επεξεργασμένη ανάλυση και σχέδιο αντιμετώπισής της από το Ελλαδικό κράτος.

Κι όμως, η προσπάθεια για ανανέωση της παράδοσής μας, για παραγωγική ανασυγκρότηση, για αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, για αντίσταση στη Νέα Τάξη, τους δανειστές και το Νεοοθωμανισμό δε μπορεί να λειτουργήσει αν η κοινωνία δε συνειδητοποιήσει τη διαχρονική απειλή που εκφράζει η Τουρκία για την ύπαρξή μας και δεν αποφασίσει να την αντιμετωπίσει.

Οι ομιλητές σκιαγραφούν τα ζητήματα και προτείνουν ακολουθητέες πρακτικές προς αντιμετώπισή τους.

Την εκδήλωση στηρίζουν τα σωματεία της προσφυγικής Νίκαιας Ένωση Ρενκιωτών Οφρυνιωτών «Ο Άγιος Γεώργιος» και Ένωση Δαρδανελλιωτών.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ