Αρχική » Βήμα για όλους: “Τι θα γράψει η Ιστορία για τα Σκόπια” (βίντεο)

Βήμα για όλους: “Τι θα γράψει η Ιστορία για τα Σκόπια” (βίντεο)

από Χρόνης Βάρσος

Ο Γιώργος Καραμπελιάς την Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018 ήταν καλεσμένος στην εκπομπή Βήμα για όλους του Σταρ Κεντρικής Ελλάδος  όπου θέμα ήταν το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Στο πάνελ μεταξύ άλλων: Χρόνης Βάρσος, ιστορικός – ερευνητής, Γ. Σάγιας, εκπαιδευτικός – συγγραφέας, Στ. Κανέλλος από την Νέα Δημοκρατία και Ν. Σιόλιας από τον Σύριζα. Ο Γ. Καραμπελιάς παρεμβαίνει από το 58 λεπτό και μετά.

ΣΧΕΤΙΚΑ

2 ΣΧΟΛΙΑ

Νοστος 9 Ιανουαρίου 2018 - 21:10

Το προβλημα με την ψευδομακεδονια το δημιουργησαν οι Σλαβοι και γι’αυτο ειναι δικο τους προβλημα. Δεν ειναι δικο μας προβλημα! Εμεις δεν τους αναγνωριζουμε και ειναι τελειωμενη για μας αυτη η υποθεση. Ακομα και ολος ο κοσμος να τους αναγνωρισει εμας δεν μας κουναει κανενας. Αν ομως αποδεχθουμε και εμεις τον ορο Μακεδονια η’ παραγογα του ΤΟΤΕ θα γινει δικο μας το προβλημα. Γιατι αντε να αποδειξεις μετα οτι δεν ανηκει και η Θεσσαλονικη σε αυτους! Δεν θα εχουμε κανενα ηθικο ερεισμα στην αμυνα τοτε! Επισης ο αλυτρωτισμος τον Σκοπιων ειναι ενα και το αυτο με την ψευδομακεδονικη τους ιδιοτητα. Πως γινεται λοιπον αποδεχομενοι εμεις τον ορο μακεδονια να τους βγαλουμε αυτονων τον ‘’αλυτροτισμο’’ απο το μυαλο??? Αστεια πραγματα. (Δε λεω απο τα χαρτια, απο το μυαλο λεω). ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!!!
Και θα ειναι μια πολυ κακη αρχη η προσπαθεια δημιουργιας μιας βαλκανικης ‘’συμμαχιας’’ που θα βασιζεται στο ψεμα και την κλοπη. Αλλωστε οι καλοι λογαριασμοι ειναι αυτοι που κανουνε τους καλους φιλους και οχι το αντιθετο. Η Ελλαδα ως η μητρα του φωτος και του πολιτισμου δεν μπορει να αναγνωρισει ως αληθεια ενα τετοιο χοντροκομενο ψεμα! Η Ελλαδα δεν ακολουθει σκολιους δρομους.
Οσο για την ανησυχια σας κυριε Καραμπελια οτι θα διαλυθουν τα Σκοπια … η γνωμη μου ειναι οτι δεν θα διαλυθουν…αλλωστε ουδεν μονιμοτερον του προσωρινου! (εχουν και τη μεγαλυτερη βαση του νατο…)
Αν θελουμε μπορουμε να τους βοηθησουμε οικονομικα, στρατιωτικα η’ οπως αλλιως κατα περιπτωση μας συμφερει. Εχοντας τους ομως ελεγχομενους . Και οχι να αυτοεξεφτιλιστουμε εμεις και να δωσουμε και απο μονοι μας ηθικο ερεισμα στους Σκοπιανους. Ε οχι.
Και αν το προβλημα μας ειναι να μην διαλυθουν τα σκοπια τοτε γι’αυτο θα πρεπει εμεις να συζηταμε και οχι για το ονομα! Μπορει η ελλαδα αν θελει να τους βοηθησει και να τους διατηρησει χωρις να να τους αναγνωρισει και χωρις να τους αφησει ουτε να μπουν στο νατο ουτε να δυναμωσουν σε βαρος της. Θα μου πειτε μπορει να τους βαλουν οι αμερικανοι στο νατο…ε τοτε παλι των ρωσων που το φτιαξαν θα ειναι το προβλημα.
Εν κατακλειδι’ το προβλημα της ονομασιας ειναι προβλημα των αμερικανων και των ρωσων. Δεν ειναι δικο μας. Εμεις θελουμε προς το παρον να διατηρηθουν τα σκοπια. Αυτο ειναι το δικο μας προβλημα. Αλλο το ενα και αλλο το αλλο.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μπάμπης 10 Ιανουαρίου 2018 - 11:17

Έχει φάση ότι με τα Σκόπια ξαφνικά γινόμαστε όλοι Κολοκοτρώνηδες, ενώ με την Τουρκία δεν βγάζουμε κιχ. Εκεί δεν μας παίρνει, γιατί μετά θα πρέπει να συζητήσουμε για άλλα πράγματα, όπως τετραπλασιασμό της στρατιωτικής θητείας, με υποχρεωτική στράτευση στα 18, μειώσεις συντάξεων και απολύσεις από το δημόσιο για να γίνουν εξοπλισμοί κτλ. Αλλά αυτά δεν μας συμφέρουν. Ευτυχώς που υπάρχει και το Σκοπιανό για να ενεργοποιείται που και που το ελληνικό DNA, γιατί έχει ατονήσει.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ