Αρχική » Διάλεξη Παναγιώτη Καρκατσούλη: «Δημόσια διοίκηση στηριγμένη στην ελληνική παράδοση» (βίντεο)

Διάλεξη Παναγιώτη Καρκατσούλη: «Δημόσια διοίκηση στηριγμένη στην ελληνική παράδοση» (βίντεο)

από Άρδην - Ρήξη


Στα πλαίσια των διαλέξεων, της Εταιρείας Μελέτης Ελληνικού Πολιτισμού  «Παράδοση και εκσυγχρονισμός – Δίλημμα ή σύνθεση;» την Τρίτη 27 Μαρτίου στις 19.00  ο καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης  Παναγιώτης Καρκατσούλης, πραγματοποίησε διάλεξη με τίτλο:

«Δημόσια διοίκηση στηριγμένη στην ελληνική παράδοση»

Οι διαλέξεις γίνονται στον χώρο πολιτισμού & πολιτικής “Ρήγας Βελεστινλής”, 6ος όροφος, Ξενοφώντος 4, πλ. Συντάγματος.

Λίγα λόγια για τον Παναγιώτη Καρκατσούλη 

Ο Παναγιώτης Καρκατσούλης του Γεωργίου είναι νομικός[1], διοικητικός επιστήμονας[2] και πολιτικός. Υπήρξε βουλευτής Επικρατείας του κόμματος Το Ποτάμι την περίοδο από τις 25 Ιανουαρίου 2015 έως τις 28 Αυγούστου 2015[3]. Πριν εκλεγεί βουλευτής ήταν καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης[4].

Καταγωγή και εκπαίδευση

Ο Παναγιώτης Καρκατσούλης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 5 Ιανουρίου του 1958. Κατάγεται από πλευράς του πατέρα του από την Περδικόβρυση της ορεινής Ναυπακτίας, και από πλευράς της μητέρας του από τον Πέρκο Ναυπακτίας.[5] Αφού αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, εκπόνησε διδακτορική διατριβή στην Κοινωνιολογία του Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Bielefeld της Γερμανίας[6] με θέμα «Inzest und Strafrecht» (Αιμομιξία και Ποινικό Δίκαιο)[7]. Σύμφωνα με τον ίδιο[8] έχει επηρεαστεί ιδιαίτερα από την θεωρία των αυτοαναφερόμενων κοινωνικών συστημάτων του Niklas Luhmann. Μιλά Αγγλικά, Γερμανικά και Γαλλικά.[9]

ΣΧΕΤΙΚΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

Νίκος 30 Μαρτίου 2018 - 00:49

Από τους λίγους γνώστες του ελληνικού διοικητικού συστήματος. Εύγε για την πρωτοβουλία σας να τον καλέσετε!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ