Αρχική » 30/11/18 | Αθήνα | Προβολή ντοκιμαντέρ: «Εφιάλτης του Δαρβίνου»

30/11/18 | Αθήνα | Προβολή ντοκιμαντέρ: «Εφιάλτης του Δαρβίνου»

από Άρδην - Ρήξη

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο εφιάλτης του Δαρβίνου

Προβολή ντοκιμαντέρ: «Εφιάλτης του Δαρβίνου»  – Παρασκευή 30/11/18 & ώρα 19:45

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ
«Ημέρες Οικολογίας»
Παρασκευή 30 Νοεμβρίου και ώρα 19:45

Είσοδος ελεύθερη

Η Κινηματογραφική Ομάδα της Ρήξης  διοργανώνει κύκλο προβολών με θέμα «Ημέρες Οικολογίας«. Την Παρασκευή θα προβληθεί η ταινία «Εφιάλτης του Δαρβίνου» του Χιούμπερτ Σόπερ. Μετά το πέρας της προβολής θα ακολουθήσει συζήτηση.

Στον χώρο πολιτικής και πολιτισμού Ρήγας Βελεστινλής, Ξενοφώντος 4, Σύνταγμα.

Λίγα λόγια για το ντοκιμαντέρ:

Στην καρδιά της Αφρικής, πριν 20 χρόνια περίπου, ένα νέο ζωικό είδος εισήχθη στη Λίμνη Βικτόρια στο πλαίσιο ενός επιστημονικού πειράματος. Η πέρκα του Νείλου αποδείχθηκε τόσο επιθετική, που σύντομα όλα τα υπόλοιπα ψάρια της λίμνης εξαφανίστηκαν. Παράλληλα, η αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης πέρκας δημιούργησε στην περιοχή μια μεγάλης κλίμακας ιχθυοβιομηχανία.

Σήμερα, η πέρκα του Νείλου εξάγεται σε ολόκληρη τη γη. Πρώην σοβιετικά μεταγωγικά έρχονται κάθε μέρα για να παραλάβουν τις τελευταίες ψαριές, με αντάλλαγμα Καλάσνικοφ και πυρομαχικά για τους αμέτρητους πολέμους που διεξάγονται στη σκοτεινή καρδιά της αφρικανικής ηπείρου.

Στις όχθες της μεγαλύτερης τροπικής λίμνης του πλανήτη, η ακμάζουσα πολυεθνική βιομηχανία ψαριού και όπλων έχει δημιουργήσει μια παράλογη συμμαχία ανάμεσα σε τοπικούς ψαράδες, επιχειρηματίες, άστεγα παιδιά, πολιτικούς, επιτρόπους της ΕΕ, τανζανές πόρνες και ρώσους πιλότους…

Ο «Εφιάλτης του Δαρβίνου» γυρίστηκε από τον Αυστριακό Χιούμπερτ Σόπερ με πολύ μικρό συνεργείο και τον ίδιο στο ρόλο του οπερατέρ. Κέρδισε μεταξύ άλλων το βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ 2004 στα European Film Awards και το Europa Cinemas Label Jury Award στο Φεστιβάλ Βενετίας του ίδιου έτους.

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ