Αρχική » 11-2-20 – Άρδην Πειραιά – Προβολή ταινίας: “ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟΥΣ”

11-2-20 – Άρδην Πειραιά – Προβολή ταινίας: “ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟΥΣ”

από Άρδην - Ρήξη

Το Άρδην Πειραιά, πραγματοποιεί την Τρίτη 11.2.2020 και ώρα 19.00, προβολή της ταινίας του  Φιλίπ ντε Σοβερόν ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟΥΣ! στην αίθουσα «Γεώργιος Καραϊσκάκης», Φίλωνος 79-81, Πειραιάς (3ος όροφος).

 Λίγα λόγια για την ταινία:

ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟΥΣ!

Λίγα λόγια για την ταινία

Ένας αριστερός διανοούμενος που υποστηρίζει ανοιχτά την ανάγκη να υποδεχτούμε αλτρουιστικά κάθε λογής πρόσφυγες, αναγκάζεται να φιλοξενήσει στο πολυτελές σπίτι του μια οικογένεια Ρομά που θα του αναστατώσει τη ζωή. Σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής του «Θεέ μου, τι σου Κάναμε;» συνεργάζονται ξανά σε μια εξίσου φαρσική, αλλά λιγότερο αστεία κωμωδία με κοινωνικό περιεχόμενο.

Σεναριογράφος και σκηνοθέτης λαϊκών κωμωδιών εδώ και δύο δεκαετίες, ο Φιλίπ ντε Σοβερόν γνώρισε πρωτοφανή διεθνή επιτυχία με το «Θεέ μου, τι σου Κάναμε;», το μεγάλο σουξέ του ελληνικού καλοκαιριού του 2014. Επανήλθε πρόσφατα με την «Άμεση Αποβίβαση!», η οποία πέρασε μάλλον απαρατήρητη, επιστρέφοντας τώρα στα σίγουρα – τη φόρμουλα και τον πρωταγωνιστή του «Θεέ μου…». Τον Κριστιάν Κλαβιέ, δηλαδή, και μια παραλλαγή του θέματος της ανεκτικότητας των βολεμένων αστών απέναντι στους «διαφορετικούς»: φτωχούς, αστέγους, μετανάστες ή, στη συγκεκριμένη περίπτωση, Ρομά.

Αν στο «Θεέ μου…» ο Κλαβιέ ήταν ένας καθολικός και γκολικός που προσπαθούσε να ανεχτεί τους τέσσερις, διαφορετικής φυλής γαμπρούς του, τώρα μετατρέπεται σε έναν αριστερό διανοούμενο ο οποίος υποστηρίζει ανοιχτά την ανάγκη να υποδεχτούμε αλτρουιστικά κάθε λογής πρόσφυγες. Έτσι, αναγκάζεται να φιλοξενήσει στο πολυτελές σπίτι του μια οικογένεια Ρομά, που θα του αναστατώσει τη ζωή με την αντισυμβατική συμπεριφορά της.  Ο συγκρατημένος Κλαβιέ προσπαθεί να τον χειριστεί με μέτρο, αλλά είναι ο Αρί Αμπιτάν («Άμεση Αποβίβαση!») που κλέβει την παράσταση με το ασυγκράτητο αλά Κουστουρίτσα ταμπεραμέντο του.


Βρε Καλώς τους!

Κωμωδία 2017 | Έγχρ. | Διάρκεια: 92′
Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Φιλίπ ντε Σοβερόν με τους: Κριστιάν Κλαβιέ, Αρί Αμπιτάν, Έλσα Ζιλμπερστάιν

Γαλλία. 2017. Διάρκεια: 92΄. Διανομή: SEVEN FILMS.

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ