Το εκπαιδευτικό αυτό βίντεο συνδυάζει ιστορική αφήγηση, εικόνες, χάρτες, γραπτές μαρτυρίες, αποσπάσματα βίντεο από ντοκιμαντέρ και βέβαια μουσική υπόκρουση, ξεκινώντας από την άλωση της Πόλης το 1453 και φτάνοντας στην ίδρυση του πρώτου ανεξάρτητου νεοελληνικού κράτους το 1830. Η παραγωγή έγινε από τον εκπαιδευτικό, φιλόλογο και αρχαιολόγο, Δημήτρη Κουγιουμτζόγλου, και προβλήθηκε ως τώρα σε δύο διαφορετικά σχολεία – Λύκεια – στο νομό Καβάλας κατά τον εορτασμό της επετείου του 1821.

3 Σχόλια

  1. Χρόνης Βάρσος says:

    Θερμά συγχαρητήρια στον κ. Δημήτρη Κουγιουμτζόγλου, που τιμά απολύτως το λειτούργημά του. Ελπίζω να τον μιμηθούν και οι υπόλοιποι συνάδελφοί του. Προφανώς το άρτιο αυτό, από άποψη ιστορικής ακρίβειας και αισθητικής πληρότητας, εκπαιδευτικό βίντεο δεν θα φιλοξενηθεί στο political correct site της Επιτροπής για το 2021…..

  2. ΣΤΑΥΡΟΣ ΨΑΡΟΥΔΑΚΗΣ says:

    Αυτή η Ιστορία του Έθνους θα έπρεπε να διδάσκεται στά σχολεία μας,αντί για τα ανούσια φιλολογικά και φραγκολεβάντινα, τάχα μου, αναγεννησιακά και βαρετά μαθήματα, θετικής κατεύθυνσης. Άλλα βλέπετε, αυτά δεν συμφέρουν τις <. Έχει όμως και ο καιρός και η Ιστορία γυρίσματα, και η αλήθεια, όπως ο φελλός στο νερό, όσο και να την σπρώχνεις και να τήν αποσιωπείς, στο τέλος θα βγει στην επιφάνεια.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

elGreek
elGreek