Αρχική » Γ. Καραμπελιάς: Το Δίλημμα Κοινωνίες Μετα- ανθρώπων ή Εθνών και Λαών

Γ. Καραμπελιάς: Το Δίλημμα Κοινωνίες Μετα- ανθρώπων ή Εθνών και Λαών

από Άρδην - Ρήξη

Η Ελλάδα πρέπει να καταλάβει ότι μετά την παγκόσμια κρίση με τον κορωνοιό, το κλειδί είναι η αυτάρκεια.

Συνέντευξη του Γ. Καραμπελιά στον Γ. Σαχίνη από την Νέα Κρήτη

Η Ελλάδα με αφορμή και την πανδημία του Covid-19 , μπαίνει όπως και όλες οι χώρες σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, όπου αυτό που δημιουργείται είναι ένα  πολύ-πολικό παγκοσμιοποιημένο σύστημα με κρίσιμο στοίχημα αν θα πάμε σε κοινωνίες μετα-ανθρώπων  ή σε κοινωνίες με αντίληψη της εθνικής τους ταυτότητας και της συνεργασίας σε ένα  επίπεδο κατανόησης αυτής της διαφορετικότητας  και όχι ισοπέδωσης της.

Κατά τον κ. Καραμπελιά η Ελλάδα πρέπει να καταλάβει ότι μετά την κρίση παγκόσμια με τον κορωνοιό , κλειδί είναι η αυτάρκεια.

Μίλησε ακόμη για την ενδεχόμενη μεταφορά μεταναστών από την Λιβύη σε λιμάνι της Κρήτης για προώθηση τους σε χώρες που θα συμβάλουν με ειρηνευτικές δυνάμεις, αλλά και τις γεωπολιτικές εξελίξεις  στη περιοχή, από τον Γαλλικό χάρτη για τις ΑΟΖ  που υπολογίζει και το τουρκο-λιβυκό σύμφωνο, μέχρι τον ρόλο της Τουρκίας ως διαρκής απειλή στην περιοχή και τον Ελληνισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

eksothen 1 Απριλίου 2020 - 14:50

Μια ευχαριστη συζητηση – κι πραγματι αξιολογες τοποθετησεις σας Κ Καραμπελια.

Δεν ανηκω στον ιδεολογικο σας χωρα – τουναντιον ειμαι 180 μοιρες σε αλλη κατευθυνση.

Θελω να ελπιζω πως μας ενωνει, ο κοινος παρανομαστης μεταξυ μας, ειναι το Ελληνικο Εθνος κι μια ευνομουμενη κι ανεξαρτητη Ελλαδα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ