Αρχική » Διαδικτυακή εκδήλωση: 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 (βίντεο)

Διαδικτυακή εκδήλωση: 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 (βίντεο)

από Άρδην - Ρήξη

Το Άρδην και το livemedia διοργάνωσαν διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα:

«200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

Συκοφάντηση της Επανάστασης ή επανεκκίνηση του ελληνισμού»

Μίλησαν οι:

Γιώργος Καραμπελιάς, συγγραφέας – επικεφαλής Άρδην

Άγγελος Συρίγος, βουλευτής – αν. καθηγητής διεθνούς δικαίου και εξωτερικής πολιτικής

Στάθης Σταυρόπουλος, σκιτσογράφος – δημοσιογράφος

Συντονίζει ο δημοσιογράφος Λάμπρος Καλαρρύτης (Παραπολιτικά FM)

ΣΧΕΤΙΚΑ

7 ΣΧΟΛΙΑ

ΦΑΝΗΣ ΒΟΡΕΙΝΑΚΗΣ 30 Μαΐου 2020 - 23:44

επιτρέπονται οι παρεμβάσεις;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χρόνης Βάρσος 3 Ιουνίου 2020 - 21:11

Συγχαρητήρια. Διαδικτυακή όαση. Εξαιρετική συζήτηση! Συνομιλητές υψηλού επιπέδου , ήθους και επάρκειας. Το ηρωϊκό ’21 δυστυχώς άντεξε τη λαίλαπα του Σουλτάνου, του Μεχμέτ Αλή και του Μέττερνιχ για να πέσει στα χέρια της Γιάννας…..Χρειάζεται άμεσα μια νέα Επιτροπή 1821. Καλή δύναμη σε όλους σας

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Βασιλειος 4 Ιουνίου 2020 - 01:10

Εξαιρετικη συζητηση ειλικρινα. Ετσι επρεπε να ειναι η Επιτροπη για τα 200 χρονια απο το 1821.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΦΑΝΗΣ ΒΟΡΕΙΝΑΚΗΣ 4 Ιουνίου 2020 - 11:56

τα συγχαρητήριά μου για το επίπεδο και την ουσία της συζήτησης. Ευτυχώς που υπάρχει και η τεχνολογία, ώστε να είναι δυνατή η απαραίτητη και λόγω του κορονοιού εξ αποστάσεως δημοσιότητα. Θέλω να πιστεύω ότι και εγώ είμαι φιλήστωρ. Η ουσία της εξέλιξης της νεοελληνικής ιστορίας περικλείεται στην Μεγάλη Ιδέα, της οποίας ο ουσιαστικός υλοποιητής υπήρξε ο μέγας Ελευθέριος Βενιζέλος. Όσο για το σχόλιο των τετρακοσίων χρόνων της σκλαβιάς, τι να πει κανείς όταν και σήμερα υπάρχουν νεοέλληνες που ισχυρίζονται, ότι οι πρόσφυγες του 22, ήλθαν στην Ελλάδα επειδή το …..ήθελαν και όχι γιατί ξεριζώθηκαν!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Βιτρούβιος 5 Ιουνίου 2020 - 21:36

Συγχαρητήρια για άλλη μια φορά.Συνεχίστε την προσπάθεια.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μαρία Μαγγιώρου 6 Ιουνίου 2020 - 18:54

Είναι σπουδαίο που υπάρχει το Άρδην για να ακούγεται η αλήθεια. Είμαστε ευγνώμονες για τους ανιδιοτελείς ομιλητές που εκφράζουν την ελληνική ψυχή. Και τι μεγάλη αντίθεση το ιδιοτελές όραμα της Επιτροπής!
Διάβασα ότι η ιδέα που καθοδηγεί την “Ελλάδα-21” αφορά τη φιλοδοξία του να συζητιέται μετά από χρόνια ‘η τάδε ΥΠΟΔΟΜΗ έγινε χάρη στην Επιτροπή της Αγγελοπούλου, η δείνα ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ήταν έργο της Επιτροπής «Ελλάδα-21»’.

Με αφορμή την πρόσφατη συνέντευξη τύπου της Αγγελοπούλου, κυκλοφόρησε ότι οι αντιδράσεις δεν είναι άξιες λόγου: προέρχονται από συγκεκριμένα πολιτικά συμφέροντα και είναι κενές περιεχομένου γιατί απλώς αμφισβητούν τον πατριωτισμό ορισμένων μελών της Επιτροπής.
Εδώ όμως, στη διαδικτυακή εκδήλωση του Άρδην, οι ομιλητές δεν έθεσαν μόνο το ζήτημα της εθνομηδενιστικής ιδεολογίας αλλά και το
θέμα βλακείας, η οποία δεν αποβάλλεται με τις ακαδημαϊκές θέσεις και τα λαμπρά βιογραφικά.
Ας το διαδόσουμε. Το θέμα δεν είναι αν τα μέλη (πλην των τριών ξένων) διαθέτουν ή όχι κάποιο συναίσθημα για τον τόπο καταγωγής τους. Είναι ότι τους λείπει το μυαλό για να καταλάβουν ότι η Πατρίδα για τους Έλληνες δεν είναι τόπος αλλά τρόπος ύπαρξης που κάνει μοναδική την ιδιοσυστασία τους: να ζουν και να πεθαίνουν για την Ελευθερία.

Οι δυτικόφρονες δεν αντιλαμβάνονται ότι οι ίδιοι είναι μπλεγμένοι στα γρανάζια της Ιδεολογίας. Ο ορισμός της Ιδεολογίας είναι η δικαιλόγηση-εκλογίκευση της Νεωτερικότητας ως Ιστορικότητας. Με άλλα λόγια η νομιμοποίηση της αντίληψης για το “άτομο” που κρύβει την ύπαρξη της Κοινωνίας. Συνεπώς πρόκειται για ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗ επιστημονικών εννοιών και μεθόδων.
Οι δυτικόφρονες είναι τυφλοί απέναντι στην τυφλότητα που προκαλεί στους Δυτικούς η αντίληψη περί ατομικών Ιδεών και Ιστορίας στη θέση του Λαού και της κοινωνικής Δημιουργίας.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
angelo saracini 12 Ιουνίου 2020 - 14:13

complimenti

tha eprepe na eiparki kai mia anafora’ stous italous,garibaldini klp pou eikan erti tote sti Ellada
https://www.facebook.com/storiaitalianigrecia/

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ