Αρχική » Η δήλωση του κ. Μ. Βασιλάκη

Η δήλωση του κ. Μ. Βασιλάκη

από Άρδην - Ρήξη

από το Άρδην τ. 32, Νοέμβριος 2001

ΔΗΛΩΣΗ

του κυρίου Μανόλη Βασιλάκη Αισθάνομαι την ανάγκη, μετά από διάστημα πέραν της διετίας και συνεχείς δικαστικούς αγώνες, να περατώσω μία σοβαρή εκκρεμότητα που ταλανίζει εμένα αλλά και άλλους.

Όντως με α) τα τέσσερα δημοσιεύματά μου στην “Εξουσία”, στις 21 -2-99,1 -3-99 και 11 -3-1999, με τίτλους “Συμμορίες και συμμωρίες I” “Συμμορίες και συμμωρίες II”, “Συμμορίες και συμμωρίες III” και “Το παρακράτος θεσμός ισχυρότερος του κράτους”, β) με τη συνέντευξή μου στον κ. Νικήτα Λιοναράκη, στην εκπομπή του Α’ προγράμματος της ΕΡΑ “Γειτονιές της Ελλάδας”, στις 24-3-1999, κατόπιν προσυννενόησης μαζί του για το περιεχόμενο αυτής, αφού άλλωστε γνώριζε την διένεξή μου με τον κ. Φα-ήλο Κρανιδιώτη και το “Δίκτυο 21” και γ) με δήλωσή μου που δημοσιεύθηκε σε άρθρο της Αυριανής στις 3-10-1999, προσέβαλα την τιμή και την υπόληψη του κ. Φαήλου Κρανιδιώτη. Με τα δημοσιεύματα και τις δηλώσεις μου αυτές επετράπη δυστυχώς να αιωρούνται απαράδεκτες και αδικαιολόγητες από τα πραγματικά γεγονότα αμφισβητήσεις για την ακεραιότητα του χαρακτήρα, τον πατριωτισμό, την κοινωνική, πολιτική και επαγγελματική εντιμότητα και αξία του, ενώ συχνά στα άρθρα μου και στην παραπάνω συνέντευξή μου στο Α’ Πρόγραμμα χρησιμοποίησα ύβρεις, όπως “παρακρατικός” , “φωνασκούντες κακούργοι των media”, “νευροπαθείς ψευδοπατριώτες” κ.α., που αδίκησαν και πρόσβαλαν τον κ. Κρανιδιώτη, ενώ αναφέρθηκα σε γεγονότα που ήταν αναληθή ή ενέπλεξα τον κ. Κρανιδιώτη σε επιλήψιμες δραστηριότητες και ενέργειες, με τις οποίες ουδεμία σχέση είχε.

Έκανα επίσης τις εν λόγω δημοσιεύσεις και δηλώσεις, μεσούσης της υπόθεσης Οτζαλάν, μετέχοντας σε ένα πολιτικό παιχνίδι παραπληροφόρησης και δημιουργίας αποδιοπομπαίων τράγων, που δημιουργήθηκε από κατευθυνόμενες και ψευδείς “πληροφορίες”, τους διακινητές των οποίων κωλύομαι να αποκαλύψω για ευνόητους λόγους αλλά και καλυπτόμενος από το δημοσιογραφικό απόρρητο. Δηλώνω λοιπόν ότι τιμώ και σέβομαι τον κ. Φ. Κρανιδιώτη ως άνθρωπο, ως ενεργό πολίτη και ως επαγγελματία δικηγόρο και του ζητώ συγνώμη για τις προσβολές και τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς και τους συκοφαντικούς ισχυρισμούς που του απηύθυνα με τα άρθρα μου, τις δηλώσεις μου και τη ραδιοφωνική μου συνέντευξη. Τα αυτά ισχύουν και για το σωματείο “Κεντρική Ομάδα 21 – Δίκτυο 21-Κίνηση Πατριωτικής Αφύπνισης”, καθώς και για τους κ.κ. Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελο Τσίρκα και Χριστόδουλο Γιαλλουρίδη τους οποίους επίσης σέβομαι και τιμώ για την, εντιμότητα, τη σοβαρότητα και τον πατριωτισμό τους.

Ο τρόπος που χρησιμοποιήθηκα από τους αρχιτέκτονες αυτής της εκστρατείας λάσπης, με τις κατευθυνόμενες ψευδείς “πληροφορίες” με το συκοφαντικό περιεχόμενο, στην οποία δυστυχώς δέχτηκα να συμμετάσχω τυφλωμένος από την πολιτική μου πίστη σ’ αυτούς, με εξεθεσε ανεπανόρθωτα και με υπέβαλε σε μια δικαστική περιπέτεια, στην πορεία της οποίας οι “φίλοι” μου, αφού υπέθαλψαν τα παραπάνω, με εγκατέλειψαν.

Αθήνα, 23 Οκτωβρίου 2001

Μανόλης Βασιλάκης Τερτσέτη 47, Νέο Ψυχικό. Βεβαιώνεται για το ιδιόχειρο της υπογραφής του ΒΑΣΙΛΑΚΗ Εμμανουήλ του Δημητρίου Αρ Δελ. Ταυτότητος Π 058262/Α.Τ. Ν. Ψυχ. Αθήνα 26-10-2001  Βεβαιώνων Νικόλαος Φαοιλάκης, υπαστυνόμος

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αρέσει σε %d bloggers: