Αρχική » Διαδικτυακή εκδήλωση: 1821, Μια διαρκής Επανάσταση (ζωντανά)

Διαδικτυακή εκδήλωση: 1821, Μια διαρκής Επανάσταση (ζωντανά)

από Άρδην - Ρήξη

Το Άρδην Πειραιά διοργανώνει την Τρίτη 9 Μαρτίου 2021 στις 19.30 διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα:

1821, ΜΙΑ ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΕΡΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Η επανάσταση του 1821, κομβική σε μιαν εκατονταετή φυγή προς τα μπρος του Ελληνισμού, δέχεται σήμερα τα χτυπήματα μιας αποδομητικής ιστοριογραφίας, η οποία επιχειρεί να την απαξιώσει με κάθε τρόπο. Τόσο μέλη της Επιτροπής της κας Γιάννας Αγγελοπούλου, όσο και νεοταξικοί ιστορικοί εκτός αυτής, αντί να αναδεικνύουν, συκοφαντούν την Επανάσταση και τις προθέσεις των αγωνιστών της και παρερμηνεύουν τα γεγονότα.

Το ΑΡΔΗΝ ΠΕΙΡΑΙΑ, με μια σειρά εκδηλώσεων, θα επιχειρήσει να αποδομήσει τους επίδοξους αποδομητές και να αναδείξει τα στοιχεία εκείνα που δείχνουν ότι το 1821 ήταν μια γνήσια και οργανωμένη εθνική προσπάθεια του λαού για την αποτίναξη του Τουρκικού ζυγού, της οποίας το 1821 ήταν η πρώτη πετυχημένη απόπειρα σε μια διαρκή και πεισματώδη επαναστατική διαδικασία, που προϋπήρχε και συνεχίστηκε μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα.

Τη σειρά των εκδηλώσεων θα ξεκινήσει ο Δρ Ιστορίας Τάσος Χατζηαναστασίου, συγγραφέας (με τη Μαρία Κασιμάτη) του βιβλίου Πολεμώντας το ’21, οι σημαντικότερες συγκρούσεις του αγώνα της Ανεξαρτησίας στη στεριά και τη θάλασσα μέσα από τις πηγές“.

ΣΧΕΤΙΚΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

παπαδοπουλος δημητρης 9 Μαρτίου 2021 - 20:31

πολυ ουσιαστικη ενημερωση
συγχαρητηρια

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αρέσει σε %d bloggers: