Αρχική » Διαδικτυακή εκδήλωση: «Η συμβολή της εκκλησίας στον ξεσηκωμό του γένους» (ζωντανά)

Διαδικτυακή εκδήλωση: «Η συμβολή της εκκλησίας στον ξεσηκωμό του γένους» (ζωντανά)

από Άρδην - Ρήξη

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ

200 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Το Ινστιτούτο Γεωπολιτικής και Εθνικής Ανασυγκρότησης ΠΥΞΙΔΑ στα πλαίσια της σειράς εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την έναρξή της επανάστασης του 1821 διοργανώνει διαδικτυακές εκδηλώσεις – συζητήσεις  με θέμα «1821 ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ» αναλύοντας όλα τα ιστορικά γεγονότα, από  το πως επιβίωσε ο ελληνισμός υπό ξένη κυριαρχία έως και την αναγνώριση ανεξάρτητου Ελληνικού Κράτους.

Η δεύτερη διακαναλική διαδικτυακή εκδήλωση-ομιλία θα αφορά το κεφάλαιο «η συμβολή της εκκλησίας στον ξεσηκωμό του γένους», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 23/4/2021 και ώρα 19:30, υπό την αιγίδα του όπου θα λάβουν οι κάτωθι μέρος:

  • Γιώργος Καραμπελιάς, ιστορικός ερευνητής και συγγραφέας.
  • Γιώργος Σκλαβούνος, ιστορικός ερευνητής και συγγραφέας.
  • Ανδρέας Σταλίδης, αναλυτής & δημιουργός του ηλεκτρονικού περιοδικού «Αντίβαρο» και
  • Γεώργιος Ρακκάς, πολιτικός επιστήμων & συντονιστής της συζήτησης

Στην συζήτηση ως εκπρόσωπος του Ινστιτούτου ΠΥΞΙΔΑ θα συμμετάσχει ο Δημήτριος Μπότσαρης, Σύμβουλος Δ.Σ. του Ινστιτούτου.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί «ζωντανά» 

α) στο κανάλι pyxis.institute  της πλατφόρμας Youtube και στην διεύθυνση https://www.youtube.com/channel/UCICuk6ltOWMdr84Ja7X1otg    

β) στον ιστότοπο https://www.facebook.com/pyxis.institute  του Ινστιτούτου ΠΥΞΙΔΑ και

γ) στον ιστότοπο www.anixneuseis.gr 

Λίγα λόγια για τους ομιλητές

Γιώργος Καραμπελιάς

Γεννήθηκε το 1946 στην Κάτω Αχαΐα. Από το 1964 έως το 1967 ήταν φοιτητής της Ιατρικής και από το 1967 σπούδασε Οικονομία στη Γαλλία. Το 1992 πήρε το μεταπτυχιακό δίπλωμά του από την Οικονομική Σχολή των Παρισίων (Paris VII) – η διπλωματική μελέτη του εκδόθηκε ως «Κράτος και Κοινωνία στη Μεταπολίτευση» από τις εκδόσεις Εξάντας, το 1991.

 Γιώργος Σκλαβούνος


Ο Γεώργιος Ι. Σκλαβούνος γεννήθηκε το 1943 στην Κέρκυρα, όπου ζει και σήμερα. Σπούδασε ως εργαζόμενος φοιτητής στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ. Αποφοίτησε από την Ανώτατη Βιομηχανική Σχολή Πειραιά και πήρε μεταπτυχιακό στην Κοινωνιολογία από το Georgia State University, όπου συνέχισε σπουδές διδακτορικού επιπέδου στον ίδιο κλάδο, ενώ παρακολούθησε και μαθήματα Φιλοσοφίας και Management.

Ανδρέας Σταλίδης


Ο Ανδρέας Σταλίδης γεννήθηκε στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης τον Δεκέμβριο του 1972. Διακριθείς στα μαθητικά του χρόνια σε Ολυμπιάδες Μαθηματικών και Πληροφορικής, σπούδασε Φυσική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (1996) και απέκτησε τρεις μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών: MSc στην Πληροφορική στο πανεπιστήμιο του Reading (1997), MA στις Διεθνείς Σχέσεις στο Reading (1998), και MPhil στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά στο Imperial College του Λονδίνου (2000) με υποτροφία. Είναι δημιουργός του ηλεκτρονικού περιοδικού Αντίβαρο (antibaro.gr), ενώ τον Ιανουάριο του 2019 εξέδωσε ένα ηλεκτρονικό βιβλίο με τίτλο «Μακεδονία. Αντίβαρο στην ηττοπάθεια».

Γεώργιος Ρακκάς

Ο Γιώργος Ρακκάς γεννήθηκε το 1981 στη Θεσσαλονίκη, όπου ζει μέχρι σήμερα και εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο ΑΠΘ, ενώ έλαβε το διδακτορικό του στην κοινωνιολογία από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το 2018.
Εείναι μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού Άρδην από το 1999, της εφημερίδας Ρήξη, από το 2006 και του Νέου Λόγιου Ερμή από το 2011. Ως μέλος του Κινήματος “Άρδην”, δραστηριοποιείται στην τοπική αυτοδιοίκηση και από το 2014 εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Το Ινστιτούτο Γεωπολιτικής, Εθνικής Συγκρότησης & Ανάπτυξης «ΠΥΞΙΔΑ» είναι μια ένωση προσώπων μη κερδοσκοπική, που ιδρύθηκε τον Μάιο 2020 και λειτουργεί σε εθελοντική βάση και αφιλοκερδώς από ενεργούς πολίτες με διαφορετικές πολιτικές και προσωπικές απόψεις, αλλά με κύριο πρόταγμα την Ελλάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ