Αρχική » Διαδικτυακή εκδήλωση: “Η Μάχη της Κρήτης, η εθνική αντίσταση και οι γερμανικές αποζημιώσεις” (βίντεο)

Διαδικτυακή εκδήλωση: “Η Μάχη της Κρήτης, η εθνική αντίσταση και οι γερμανικές αποζημιώσεις” (βίντεο)

από Άρδην - Ρήξη

Οι ΔΡΟΣΟΥΛΙΤΕΣ διοργανώνουν

Με αφορμή την 80η επέτειο από τη Μάχη της Κρήτης

Τη Δευτέρα 31 Μαΐου 2021 στις 19.30

τη διαδικτυακή εκδήλωση

Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

Ο παλλαϊκός ξεσηκωμός της Μάχης της Κρήτης και η μεγαλειώδης Εθνική Αντίσταση συνέβαλαν τα μέγιστα στη συντριβή του ναζισμού – φασισμού. Η Μεγαλόνησος τίμησε την ένδοξη επαναστατική Ιστορία της με τον παλλαϊκό ξεσηκωμό στη Μάχη της Κρήτης και την  ηρωική της Αντίσταση ενάντια στο Γ’ Ράιχ και τον Άξονα.

80 χρόνια από τη γερμανική επίθεση στην Ελλάδα και τη Μάχη της Κρήτης, οι πληγές της Κατοχής παραμένουν ανοιχτές και αιμάσσουσες. Η Ελλάδα πλήρωσε βαρύτατο φόρο αίματος στη διάρκεια της Κατοχής, λεηλατήθηκε μεθοδικά και καταστράφηκε ολοσχερώς από τους κατακτητές με πρωταίτια τη ναζιστική Γερμανία.

Η απόδοση των Γερμανικών Αποζημιώσεων και Επανορθώσεων, η έντοκη επιστροφή του Κατοχικού Δανείου και ο επαναπατρισμός των λεηλατηθέντων Αρχαιολογικών – Πολιτιστικών Αγαθών αποτελούν απαράγραπτες και επιτακτικές υποχρεώσεις της Γερμανίας προς την Ελλάδα, την εκπλήρωση των οποίων πρέπει η Ελληνική Δημοκρατία να διεκδικήσει με σθένος και αποφασιστικότητα.

Απέναντι στο δίκαιο και θεμελιωμένο στην Ιστορία και το Δίκαιο αίτημα για τις Γερμανικές Οφειλές, που προβάλλει ο Ελληνισμός και ένα συνεχώς διευρυνόμενο υγιές κομμάτι της γερμανικής κοινωνίας, το Γερμανικό Κράτος δεν κωφεύει απλά, όπως έκανε μέχρι τώρα, αλλά αποπειράται να ξαναγράψει την ιστορία, εξισώνοντας θύτες και θύματα, μεταθέτοντας τις ευθύνες για τα ναζιστικά εγκλήματα από τους ναζιστές δήμιους στον αντιστεκόμενο ελληνικό λαό και επιχειρώντας τη διείσδυση και χειραγώγηση της Ελληνικής Κοινωνίας και ιδίως της νεολαίας μας.

Φέτος, οι ΔΡΟΣΟΥΛΙΤΕΣ δεν θα κάμουν απλά μιαν εκδήλωση επετειακού περιεχομένου για τη Μάχη της Κρήτης· θα επιχειρήσουν να θέσουν τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων και να αναδείξουν τα εκκρεμή και πάντα επίκαιρα ζητήματα που μας έχει αφήσει η Γερμανική Κατοχή.

Μαζί μας θα έχομε:

Τη Βασιλική Λάζου, Ιστορικό, διδάσκουσα στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ

Το Γιώργο Καραμπελιά, συγγραφέα, πολιτικό αναλυτή και εκδότη των περιοδικών Άρδην και Νέος Λόγιος Ερμής.

Τον Αριστομένη Συγγελάκη, Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών, συγγραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα και μέλους της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου.

Παρεμβαίνουν οι Γιώργος Ρακκάς, πολιτικός επιστήμονας και δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης και Βασίλης Στοϊλόπουλος, περιβαλλοντολόγος και βαθύς γνώστης της γερμανικής κοινωνίας.

Συντονίζει τη συζήτηση ο Μανώλης Εγγλέζος-Δεληγιαννάκης, ιστορικός ερευνητής και υπεύθυνος της ομάδας ριζίτικου των Δροσουλιτών.

Την εκδήλωση μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά από το κανάλι των Δροσουλιτών στο youtube, και την ομάδα και σελίδα τους στο fb.

Ακολουθήστε το Άρδην στο Facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του Άρδην στο Youtube

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ