Αρχική » Εκδήλωση Άρδην Πειραιά: 1821, Μια διαρκής Επανάσταση «Η συμβολή των Μικρασιατών στους αγώνες» 9-11-21

Εκδήλωση Άρδην Πειραιά: 1821, Μια διαρκής Επανάσταση «Η συμβολή των Μικρασιατών στους αγώνες» 9-11-21

από Άρδην - Ρήξη

ΑΡΔΗΝ ΠΕΙΡΑΙΑ/ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Το Άρδην Πειραιά διοργανώνει

Την Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021 στις 19.30

τη διαδικτυακή εκδήλωση (έκτο μέρος)

1821, ΜΙΑ ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

«Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ»

Η επανάσταση του 1821, κομβική σε μιαν εκατονταετή φυγή προς τα μπρος του Ελληνισμού, δέχεται σήμερα τα χτυπήματα μιας αποδομητικής ιστοριογραφίας, η οποία επιχειρεί να την απαξιώσει με κάθε τρόπο. Τόσο μέλη της Επιτροπής της κας Γιάννας Αγγελοπούλου, όσο και νεοταξικοί ιστορικοί εκτός αυτής, αντί να αναδεικνύουν, συκοφαντούν την Επανάσταση και τις προθέσεις των αγωνιστών της και παρερμηνεύουν τα γεγονότα.

Το ΑΡΔΗΝ ΠΕΙΡΑΙΑ, με μια σειρά εκδηλώσεων, επιχειρεί να αποδομήσει τους επίδοξους αποδομητές και να αναδείξει τα στοιχεία εκείνα που δείχνουν ότι, στα πλαίσια μιας γνήσιας και οργανωμένης εθνικής προσπάθειας του λαού μας για την αποτίναξη του Τουρκικού ζυγού, το 1821 ήταν η πρώτη πετυχημένη απόπειρα σε μια διαρκή και πεισματώδη επαναστατική διαδικασία, που προϋπήρχε και συνεχίστηκε μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα.

Στην έκτη εκδήλωσή μας για το θέμα, ο Γιάννης Κιουλέκας, Ιστορικός Ερευνητής, Μικρασιάτης από τις Φώκαιες Ιωνίας, θα αναδείξει τη συμμετοχή των Μικρασιατών στους εθνικούς αγώνες. Η αντιμετώπιση που επιφύλαξε το Ελλαδικό κράτος στους εκτός των συνόρων του Έλληνες υποτιμούσε τη συμβολή τους στην επανάσταση και παραγνώριζε την ταυτότητά τους, δημιουργώντας δύο κατηγορίες Ελλήνων. Σε πείσμα της προσέγγισης αυτής, ο αλύτρωτος Ελληνισμός προσέβλεπε πάντα στην ελεύθερη Ελλάδα και συμμετείχε στους κοινούς αγώνες.

Την εκδήλωση μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά από το κανάλι του Άρδην Πειραιά στο youtube.

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ