Αρχική » Διαδικτυακή εκδήλωση: “1922-2022, μια αδικαίωτη Γενοκτονία” (βίντεο)

Διαδικτυακή εκδήλωση: “1922-2022, μια αδικαίωτη Γενοκτονία” (βίντεο)

από Άρδην - Ρήξη

Το Άρδην Πειραιά διοργανώνει

Την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022 στις 19.30

διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα

«1922-2022, ΜΙΑ ΑΔΙΚΑΙΩΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ»

με την Αρχοντία Παπαδοπούλου,

ιστορικό-φιλόλογο, πρόεδρο Ένωσης Μαγνησίας Μ. Ασίας, πρώην Δντρια Β’βάθμιας εκπ. Πειραιά, εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο Δήμου Νίκαιας-Ρέντη.  

Η Καταστροφή δεν είναι μια επέτειος απλά. Είναι πληγή στο σώμα του λαού μας, συνεχής και με συνέπειες που συνεχίζονται μέχρι σήμερα. Γιατί η αναθεωρητική πολιτική της γενοκτόνου Τουρκίας, είναι συνέχεια της διαχρονικής στρατηγικής της ήδη από το 1071 και τη μάχη του Ματζικέρτ.

Η τωρινή ανοιχτή διεκδίκηση των νησιών του Αιγαίου, κλιμακώνει μια πολιτική που ανέκαθεν υπήρχε, αλλά αρνείται να τη δει το Ελλαδικό κράτος, τα συστημικά κόμματα και οι ελίτ της χώρας.

100 χρόνια μετά την Καταστροφή, οφείλομε, κι ας είναι αργά, να αλλάξομε το δόγμα της άμυνας και εξωτερικής πολιτικής προσαρμόζοντάς το στην πραγματικότητα κι όχι στις χαρούμενες φαντασιώσεις του ΕΛΙΑΜΕΠ και των λοιπών συμβούλων που είναι αντάξιοι αυτών που τους διορίζουν αλλά όχι του λαού και των περιστάσεων. Απαραίτητη γι’ αυτό είναι η συνειδητοποίηση του τί έχει συμβεί και η ανάδειξή του από την αφάνεια στην οποία το θέλει η Τουρκία και ο κύκλος του κατευνασμού στην Πατρίδα μας.

Την εκδήλωση μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά από το κανάλι του Άρδην Πειραιά στο youtube.

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ