Αρχική » Επίσκεψη στην Μονή Δαφνίου – Κυριακή 5 Ιουνίου 2022

Επίσκεψη στην Μονή Δαφνίου – Κυριακή 5 Ιουνίου 2022

από Άρδην - Ρήξη

Η Ομάδα Πολιτισμού Άρδην διοργανώνει περιήγηση σε αρχαιολογικούς χώρους της Δυτικής Αθήνας.

Συγκεκριμένα την Κυριακή 5 Ιουνίου θα επισκεφθούμε την ιστορική Μονή Δαφνίου όπου θα περιηγηθούμε στα μοναδικά ψηφιδωτά του ναού, στο μικρό μουσείο γλυπτών της Μονής αλλά και στην περιοδική έκθεση που φιλοξενείται στον χώρο της, επ’ ευκαιρία των 200 ετών από την Επανάσταση  του 1821, με θέμα: Φιλελληνισμός και Ελληνική Επανάσταση, η Μονή Δαφνίου μέσα από τους περιηγητές. Στην έκθεση παρουσιάζονται εκθέματα της ιδιωτικής συλλογής Θανάση και Μαρίνας Μαρτίνου, της ιδιωτικής συλλογής Γιάννη Ιγγλέση και χαρακτικά της Μαντώς Παπαϊωάννου.

Ακολούθως θα επισκεφθούμε το ιερό της Αφροδίτης στον Οικισμό της Αφαίας και τέλος θα “ανακαλύψουμε” ένα τμήμα της αρχαίας Ιεράς Οδού που διασώζεται ακόμη.

Η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί, για όσους και όσες το επιθυμούν, στην παραλία Ασπροπύργου όπου θα συμφάγουμε και θα συζητήσουμε για τις εντυπώσεις της περιήγησης, αλλά και την τρέχουσα πολιτική κατάσταση.

Λόγω του ότι η δυνατότητα ομαδικών επισκέψεων στην Μονή Δαφνίου είναι περιορισμένη, παρακαλούμε όπως δηλώσετε την συμμετοχή σας στον κύριο Σαμάντη Κώστα (τηλ. 6973017969) μέχρι την Παρασκευή 3 Ιουνίου και ώρα 13:00. Η μετακίνηση προς την Μονή  θα γίνει, κατόπιν συνεννοήσεως, με ιδιωτικής χρήσεως αυτοκίνητα και αφετηρία τα γραφεία του ΑΡΔΗΝ.

Ώρα συνάντησης 10:00 στην είσοδο των γραφείων του ΑΡΔΗΝ, Ξενοφώντος 4, Πλατεία Συντάγματος.

Εναλλακτικά όσοι επιθυμούν μπορούν να μεταβούν απευθείας στην Μονή Δαφνίου. Η συνάντηση ορίζεται για τις 10:30, στην είσοδο της Μονής.

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ