Αρχική » Βιβλιοπαρουσίαση: Καθαρμοί του Αλ. Ασωνίτη- Ιανός/28-11-22

Βιβλιοπαρουσίαση: Καθαρμοί του Αλ. Ασωνίτη- Ιανός/28-11-22

από Άρδην - Ρήξη

«Η αφηγηματική αρετή του συγγραφέα, με κυρίαρχη μια έξοχη ψυχαναλυτική και ψυχολογική μέθοδο … το έξοχο ενδιαφέρον της τεχνικής του Ασωνίτη … το πολύτιμο έργο έχει πληθώρα αφηγηματικών αρετών, μια γλωσσική ευφορία κι έναν σχεδόν μουσικό εκφραστικό ρυθμό…»

                            Κώστας Γεωργουσόπουλος, Τα Νέα, 24-11

      Το μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Ασωνίτη «Καθαρμοί», που ολοκληρώνει την τριλογία του «Πένθος και Έξαρση», παρουσιάζεται στον Ιανό της Αθήνας, την Δευτέρα 28-11, στις 20:30.   Ένα μυθιστόρημα που ξεκινάει απ’ την Κύπρο τον Ιούλιο του 1974 και μέσω Βραζιλίας ξαναγυρνάει στα κατεχόμενα, για να πάρει εκδίκηση  ο βασικός του ήρωας Διονύσης Ταλλανδιανός, που την οικογένειά του, γονείς και τα δίδυμα αδελφάκια του, σκότωσαν οι Τούρκοι στην Κερύνεια, το ’74.

   Για τους «Καθαρμούς» θα μιλήσουν: ο θεατρικός συγγραφέας και πεζογράφος Βασίλης Κατσικονούρης,  ο δημοσιογράφος Γιάννης Τριάντης και ο συγγραφέας. Διαβάζει η ηθοποιός και σκηνοθέτις Μαρίλλη Μαστραντώνη.

    Οι «Καθαρμοί», και τα άλλα δύο βιβλία της τριλογίας. «Εκτέλεση» και «Εκδίκηση», κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Πατάκη, σε όλα τα Βιβλιοπωλεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ