Αρχική » Ν. Ντάσιος: Οι φωτιές στην Ελλάδα δεν είναι τυχαίες (ηχητικό)

Ν. Ντάσιος: Οι φωτιές στην Ελλάδα δεν είναι τυχαίες (ηχητικό)

από Άρδην - Ρήξη

Στο newshub.gr και στον Κωστή Δαμαβολίτη μίλησε ο Νίκος Ντάσιος, μηχανολόγος – μηχανικός στο Πολυτεχνείο Πατρέων, με εξειδίκευση στο Περιβάλλον και την Ενέργεια.

Ο Ν. Ντάσιος στη διάρκεια της συνέντευξης του, τοποθετείται στο θέμα των καταστροφικών πυρκαγιών που πλήττουν την Ελλάδα, σε ένα από τα πιο καταστροφικά καλοκαίρια, τα οποία έχει ζήσει η χώρα.

«Παρακολουθώντας και κάνοντας μια εκτίμηση των μέχρι τώρα πυρκαγιών στη χώρα και χωρίς να παραγνωρίζουμε βέβαια περιπτώσεις που μπήκαν πυρκαγιές από αμέλεια, αλλά και τις συνθήκες με τις οποίες μπορεί να αρπάξει ένα δάσος φωτιά, εντούτοις νομίζω πως αν δει κανείς τη χωροταξία που συνέβησαν οι μεγάλες πυρκαγιές θα διαπιστώσει πως είναι είτε υποκινούμενες, είτε ότι κάποιοι που παρακολουθούν από «ψηλά», θέλουν να βγάλουν συμπεράσματα για τις δυνατότητες μας και τις αδυναμίες του ελληνικού επιτελικού κράτους», σημειώνει.

Και ο ίδιος συνεχίζει λέγοντας χαρακτηριστικά πως «για τη μεγάλη πυρκαγιά στη Ρόδο και μετέπειτα στη Χίο, μιλάμε για δύο νησιά που βρίσκονται στην ακριτική συνοριακή γραμμή Ελλάδας- Τουρκίας. Γνωρίζουμε πολύ καλά τη θεματολογία της Τουρκίας, περί διεκδίκησης των νησιών και αποστρατικοποίησης τους. Επίσης το γεγονός ότι επλήγη η Κέρκυρα σε συνδυασμό με τη Ρόδο, που αποτελούν δυο από τους τουριστικούς πόλους της Ελλάδας, δεν είναι τυχαίο. Γνωρίζουν όλοι ότι στο μοντέλο που έχει αναπτυχθεί οι βασικές εισροές του κράτους είναι από τον τουρισμό».

Ο Ν.  Ντάσιος κάνει επίσης λόγο και για το «χτύπημα» του στρατοπέδου στην Αγχίαλο, αλλά και για τη μεγάλη πυρκαγιά που απείλησε την πόλη της Αλεξανδρούπολης, η οποία αποτελεί μια πολύ σημαντική πόλη γεωπολιτικά, με την Τουρκία να έχει κάθε λόγο να δημιουργήσει συνθήκη κρίσης σε αυτήν…

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ