Αρχική » Θέλει αρετήν και τόλμη η ελευθερία

Θέλει αρετήν και τόλμη η ελευθερία

από Σπύρος Κουτρούλης

του Σπύρου Κουτρούλη

Η παράδοση και η ήττα του αρμενικού έθνους αποδεικνύει ότι η ελευθερία δίχως θυσίες ούτε κερδίζεται, ούτε διακρατείται. Από αυτό το πικρό παράδειγμα θα πρέπει να βγάλουμε τα αναγκαία συμπεράσματα:
α. δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού απέναντι σε έναν εχθρό που ποτέ δεν εγκατέλειψε τους στόχους του. Η Τουρκία είχε υπομονή ώστε να βρει την κατάλληλη ευκαιρία για να εκδιώξει τον ελληνισμό της Κωνσταντινούπολης και μετά μερικές δεκαετίες να εισβάλει στην Κύπρο.
β. δίχως το πνεύμα και το φρόνημα αντίστασης κανένας λαός και κανένα έθνος δεν μπορεί ούτε να υπάρξει και πολύ περισσότερο να υπάρξει ελεύθερο.
γ. Το ΑΕΠ της Τουρκίας παραμένει οκταπλάσιο της χώρας μας. Το ίδιο μελαγχολικά είναι τα συμπεράσματα από τη δημογραφική σύνθεση. Μόνο μια υψηλή ελληνική ποιότητα θα μπορούσε να εξισορροπήσει κάπως την κατάσταση αυτή. Αυτό μεταφράζεται σε ισχυρή οικονομία, σε εκσυγχρονισμό του κράτους και των θεσμών, ιδιαίτερα της παιδείας, και υιοθέτηση κάθε εξέλιξης της τεχνικής.
δ. Στον τομέα της εθνικής άμυνας θα πρέπει να συνεχιστούν τα εξοπλιστικά προγράμματα ώστε να αποκατασταθεί σύντομα η ισορροπία δυνάμεων με την Τουρκία. Οι διεθνείς συμμαχίες με τη Γαλλία, τις ΗΠΑ, το Ισραήλ, την Αίγυπτο είναι απαραίτητες αλλά από μόνες τους, δίχως την δική μας στράτευση, δεν είναι αρκετές.
ε. Κανένας δεν θα πολεμήσει αντί για μας. Μόνο το φρόνημα αντίστασης του ελληνισμού μπορεί να εγγυηθεί την ελευθερία μας. Οι απόψεις για αποκλειστικά μισθοφορικό στρατό, εάν κυριαρχήσουν, θα έχουν ως συνέπεια να εκτιναχθεί τόσο το κόστος της εθνικής άμυνας ώστε να μην μπορούμε να τη συντηρήσουμε, αλλά και να περιοριστεί δραστικά η δυνατότητα για αγορά των νέων αναγκαίων όπλων. Δεύτερη συνέπεια είναι να μειωθεί ο αριθμός των στρατευμένων ώστε εκ των πραγμάτων να μην επαρκούν πλέον οι μονάδες για την άμυνα των ελληνικών νησιών, ικανοποιώντας έτσι τον πάγιο στόχο της Τουρκίας. Αντίθετα θα πρέπει η ηλικία στράτευσης να είναι τα 18 έτη όπως ακριβώς στην Κύπρο και το σύστημα επιστρατευσης να εκσυγχρονιστεί κατά το παράδειγμα του Ισραήλ.
στ. Απέναντι στις ιδεοληψίες του εθνομηδενισμού και του δικαιωματισμού, θα πρέπει να αντιτάξουμε τη λογική ανάλυση της πραγματικότητας, και το σταθερό πνεύμα της αντίστασης του ελληνισμού από τη Θράκη, το Αιγαίο ως την Κύπρο. Δεν υπάρχει υψηλότερος στόχος από την υπεράσπιση της ελευθερίας και της αξιοπρέπειάς μας.

Ενισχύστε την προσπάθειά μας κάνοντας μια δωρεά στο Άρδην πατώντας ΕΔΩ.

Γνωρίστε τα βιβλία των Εναλλακτικών Εκδόσεων

Ακολουθήστε το Άρδην στο Facebook

Ακολουθήστε το Άρδην στο twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του Άρδην στο Youtube

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ