Αρχική » Δωρεάν η θεατρική παράσταση: Η αναπαράσταση της Δίκης του Σωκράτη (29-7-24, Θέατρο βράχων)

Δωρεάν η θεατρική παράσταση: Η αναπαράσταση της Δίκης του Σωκράτη (29-7-24, Θέατρο βράχων)

από Άρδην - Ρήξη

ΠΛΑΤΩΝΑ «ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΣΩΚΡΑΤΗ»

Στην αρχαία ελληνική γλώσσα

Δευτέρα 29 Ιουλίου Ώρα: 21:00 – Είσοδος ελεύθερη
Με την ευγενική χορηγία του Δήμου Δάφνης-Υμηττού

Μετά τη θριαμβευτική υποδοχή της παράστασης τον Οκτώβριο 2023 και τον Ιανουάριο 2024, με το κοινό να κατακλύζει το STUDIO new star art cinema, και τις υμνητικές κριτικές, «Η Αναπαράσταση της Δίκης του Σωκράτη», όπως αποδίδεται μέσα από το μοναδικό στην ιστορία του πολιτισμού κείμενο του Πλάτωνα «Απολογία Σωκράτη», παρουσιάζεται στο Θέατρο Βράχων Άννα Συνοδινού, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ στη Σκιά των Βράχων με την ευγενική χορηγία του Δήμου Δάφνης-Υμηττού.

Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελβετίας στην Ελλάδα, τη συνεργασία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης και την υποστήριξη της Ένωσης Γάλλων Ελλάδας.

Ο Δήμος Αβδελιώδης, εμπνευστής και δημιουργός της δυνατότητας να μιλιέται σήμερα η αρχαία ελληνική ως ζωντανή γλώσσα, διδάσκοντας από το 2012 την εκφορά της στους ηθοποιούς με την καινοτόμο «ΛΟΓΙΚΗ-ΜΟΥΣΙΚΉ» μέθοδό του, και καταθέτοντας παράλληλα την νέα του μετάφραση/απόδοση του Πλατωνικού κειμένου, επαναφέρει στο κοινό την παράσταση που έγινε εμπειρία ζωής για όσους την είχαν παρακολουθήσει.

Πρωτοπαρουσιάσθηκε το 2015 ως συμπαραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος με την ΑΜΚΕ «ANAGNORISIS», καθηλώνοντας χιλιάδες θεατές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με κορύφωση την παρουσίασή της στην ιστορική Όπερα του Ανόι στο Βιετνάμ, όπου αποθεώθηκε από το πλήθος των διπλωματικών αντιπροσωπειών 27 Πρεσβειών, από τα γνωστότερα κράτη του κόσμου, προκαλώντας πηγαίες εκδηλώσεις ενθουσιασμού, θεωρούμενη σπουδαίο σύγχρονο πολιτιστικό γεγονός για την συμβολή της επικαιροποίησης των ιδεών του Σωκράτη ως ορόσημου για την δημιουργική ανέλιξη της παγκόσμιας κοινότητας.

Η παράσταση με τον Gilles Decorvet δόθηκε τον Νοέμβριο του 2022 στη Γενεύη, με καθηλωτική αποδοχή από το ελβετικό κοινό, ενώ προγραμματίζονται νέες παραστάσεις ανά την Ευρώπη και τον κόσμο. Ο ελληνιστής Ελβετός Gilles Decorvet, διατελεί Καθηγητής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης. Έχει μελετήσει ενδελεχώς την αρχαία και την σύγχρονη ελληνική γλώσσα κι έχει μεταφράσει στα γαλλικά κορυφαίους Έλληνες συγγραφείς. Αφηγείται επίσης, σημαντικά κείμενα σε σχολεία, θέατρα και φεστιβάλ, στην Ελβετία και στη Γαλλία.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 90’ 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση/ Απόδοση, Διδασκαλία Εκφοράς και Ερμηνείας Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας Κειμένου, Σκηνική όψη/Σκηνοθεσία:Δήμος Αβδελιώδης
Μεταγραφή της ελληνικής Μετάφρασης / Απόδοσης στα Αγγλικά:Αμαλία Κοντογιάννη και Emily Brown
Κοστούμια:Αριστείδης Πατσόγλου
Σχεδιασμός & κατασκευή Κλεψύδρας/ Μουσείο Αρχαίας Τεχνολογίας:Κώστας Κοτσανάς 
Βοηθός Σκηνοθέτη:Στεφανία Βλάχου
Διανομή 
ΣΩΚΡΑΤΗΣ:Gilles Decorvet
ΜΕΛΗΤΟΣ:Μάρκος Παλαιός

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ