Αρχική » Καταγγέλλουμε την απαγόρευση των διαδηλώσεων κατά της επίσκεψης του Νταβούτογλου

Καταγγέλλουμε την απαγόρευση των διαδηλώσεων κατά της επίσκεψης του Νταβούτογλου

από Άρδην - Ρήξη

Davutoglou50x70_01

Πριν από λίγο επισκέφτηκαν τα γραφεία του Άρδην, της Χριστιανικής, του ΔΗΚΚΙ και του Πολιτιστικού Κέντρου Κουρδιστάν εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ. και μας παρέδωσαν απαγόρευση της αυριανής πορείας που διοργανώνουμε από κοινού, μαζί με την Επιτροπή Αλληλεγγύης Κουρδιστάν, το Πατριωτικό Κοινωνικό Κίνημα, την Επιτροπή Αλληλεγγύης στο Κουρδιστάν τους Ανεξάρτητους Έλληνες κ.ά.
Το έγγραφο, υπογεγραμμένο από τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής, Κ. Μιχαιρίνα, επικαλείται την «ανάγκη προστασίας της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των ανωτέρω ξένων επισήμων και των μελών συνοδείας τους και την εξασφάλιση σε αυτούς του αισθήματος ασφαλείας κατά το χρόνο παραμονής τους στη Χώρα μας». Κάπως έτσι λοιπόν, ο Νταβούτογλου και η κουστωδία του επιβάλουν την απαγόρευση του αναφαίρετου δικαιώματος των Ελλήνων Πολιτών στην διαδήλωση και την διαμαρτυρία, σε μια τεράστια έκταση της πόλης, από την πλατεία Κολοκοτρώνη μέχρι… την Αττική οδό και το Αεροδρόμιο!

Δεν δικαιούμαστε, επομένως, να διαδηλώσουμε ελεύθερα απέναντι σε μια τουρκική κυβέρνηση η οποία τα τελευταία τρία χρόνια έχει διαπράξει εγκλήματα εναντίον τόσο των περισσότερων γειτονικών λαών –από την Συρία μέχρι την Κύπρο και το Ιράκ– όσο και εναντίον όσων τολμούν και αμφισβητούν την μονολιθική της εξουσία στ’ όνομα του αυτοπροσδιορισμού των καταπιεζόμενων εθνοτικών, πολιτιστικών και κοινωνικών ομάδων της τουρκικής κοινωνίας –Κίνημα της πλατείας Ταξίμ, Κούρδοι, Αλεβίτες, αντικεμαλική Αριστερά.

Η ελληνική κυβέρνηση, σπεύδει να εξυπηρετήσει προθύμως τις απαιτήσεις των Τούρκων “επισκεπτών”, και θα εξαπολύσει, όπως από το πρωΐ διαλαλούν όλοι οι μεγάλοι τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί, τους κρανοφόρους των ΜΑΤ για να επιβάλουν σιωπή νεκροταφείου στο κέντρο, μιας Αθήνας που πρέπει να σκύψει με το ζόρι μπροστά στον νέο επικυρίαρχο της ευρύτερης περιοχής.

Αυτό είναι το πραγματικό περιεχόμενο της “ελληνοτουρκικής φιλίας” και των κοινών υπουργικών συμβουλίων, να μεταβληθεί η ελληνική κυβέρνηση σε παράρτημα διοίκησης του αστυνομικού κράτους του Ταγίπ Ερντογάν –στηρίζοντας βέβαια όλα της τα σχέδια για την εγκαθίδρυση μιας νέας περιφερειακής ηγεμονίας.

Εμείς, παρά τις φετφάδες των παραβιάσεων και του κλίματος αστυνομοκρατίας που προσπαθεί να επιβάλλει η ελληνική διοίκηση της νεο-οθωμανικής επικράτειας, επιμένουμε και καλούμε όλον τον κόσμο να στηρίξει μαζικά την αυριανή συγκέντρωσή διαμαρτυρίας στα Προπύλαια, τα οποία ούτως ή άλλως δεν τόλμησαν να συμπεριλάβουν στην “απαγορευμένη ζώνη”.

 

ΕΞΩ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

ΕΞΩ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΟΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΚOΥΡΔΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΜΠΑΝΙ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 5:30 μμ.

ΑΡΔΗΝ

ΔΗΚΚΙ

Χριστιανική Δημοκρατία

Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν

Επιτροπή Αλληλεγγύης στο Κουρδιστάν

Πατριωτικό Κοινωνικό Κίνημα

Ανεξάρτητοι Έλληνες

Το ειδοποιητήριο που μας απέδωσε πριν λίγη ώρα η ΕΛΑΣ

apofasi1

apofasi2

ΣΧΕΤΙΚΑ

8 ΣΧΟΛΙΑ

Common sense 4 Δεκεμβρίου 2014 - 17:59

επίσης δείτε ότι όχι μόνο το Μπαρμπαρός δεν αποσύρεται αλλά και ασκήσεις θα κάνουν οι Τούρκοι σε όλα τα πλάτη του Αιγαίου κι εμείς βάζουμε την ουρά στα σκέλια μαζεύοντας όλα τα πλοία που έχουμε ακριβοπληρώσει για το ΠΝ στα στενά της Σαλαμίνας και το Πέραμα….

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Common sense 4 Δεκεμβρίου 2014 - 18:04

για του λόγου το αληθές ιδού και το σχετικό:
http://www.kathimerini.gr/794427/article/epikairothta/politikh/synanthsh-sth-skia-toyrkikhs-askhshs

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Common sense 4 Δεκεμβρίου 2014 - 20:29

το παραπάνω σχόλιο τι πρόβλημα είχε;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
diaxeiristis 4 Δεκεμβρίου 2014 - 20:38

Common sense μας βομβαρδίζεις με μηνύματα δεν έχουμε χρόνο να τα δούμε όλα γιατί τρέχουμε με εκδηλώσεις, με συγκεντρώσες με εκδόσεις και εγω δεν ξέρω τι άλλο. Γι αυτό γράφε λιγότερα και μην γκρινιάζεις πολύ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Common sense 4 Δεκεμβρίου 2014 - 20:52

καλά από τη μεριά μου συγγνώμη για την παρεξήγηση και καλή συνέχεια

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αντώνης Πατσός 5 Δεκεμβρίου 2014 - 21:00

Πολύ απλά βρε κόμον σένς, δεν αντέχουμε άλλη νεοφιλελεύθερη προπαγάνδα, καθημερινή κλπ.
Προσπάθησε να μην διαφημίζεις κυβερνητικό τύπο, όσο το δυνατόν…
Η ανάρτησή σου σαν είδηση υπάρχει και σε άλλους ιστότοπους.
Φτάνει πιά με τους ναιναίκους, αλαφούζους και λοιπούς άθλιους !

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Common sense 6 Δεκεμβρίου 2014 - 00:25

ένα συγκεκριμένο άρθρο έβαλα που απλά περιείχε τις πληροφορίες που ανέφερα συγκεντρωμένες. Εκεί το βρήκα κι απλά το ανέφερα. Αν εσείς είσθε τόσο στενοκέφαλος που να το βλέπετε ως προπαγάνδα κλπ. ειλικρινά λυπάμαι πολύ αλλά δεν μπορώ να βοηθήσω….

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αντώνης Πατσός 7 Δεκεμβρίου 2014 - 16:30

Δεν χρειάζεται να δικαιολογείς τα αδικαιολόγητα. Μην κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις όταν υπάρχει πχ. σχετικό άρθρο στο ποντίκι επί του προκειμένου το οποίο ανέβηκε και εδώ. Απλά κατάλαβε ότι δεν έχει πιά άλλο νερό για τον νεοοθωμανικό μύλο που επάξια γυρίζει ο αλαφούζος, η καθημερινή το σκάϊ και οι διάφοροι που καταναλώνουν και διαφημίζουν τα προϊόντα τους και τα κατάλοιπα τους με αναρτήσεις και διάφορους άλλους τρόπους. Κατά τ’άλλα δεν είναι στενοκεφαλιά το να μην είσαι βάζελος, όπως δεν είναι προπαγάνδα να περιφέρεσαι ασκόπως.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ