Αρχική » H Xουριέτ, η “φασιστική ιστοσελίδα Άρδην” και η πολιτική μεθόδευση πίσω από τις μπίζνες αλά Σουλεϊμάν

H Xουριέτ, η “φασιστική ιστοσελίδα Άρδην” και η πολιτική μεθόδευση πίσω από τις μπίζνες αλά Σουλεϊμάν

από admin

Ακολουθεί άρθρο που δημοσιεύθηκε στην τουρκική Χουριέτ, στις 16.09.2012

“Αφορισμός της μεγαλοπρεπούς εκαντονταετίας”

 Γιώργος Κιρμπάκης / Αθήνα

16.09.2012

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος αφόρισε την τουρκική σειρά «Μεγαλοπρεπής Εκατονταετία» (Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής) που προβάλλεται καθημερινά από τον Αντένα στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης

Ο Άνθιμος, στην εκκλησία της Αγίας Σοφίας της Θεσσαλονίκης όπου πρωτοστατεί, μετά τη θεία λειτουργία στο κήρυγμα που έκανε είπε: «Να μην παρακολουθεί κανείς τη σειρά «Μεγαλοπρεπής Εκατονταετία» (Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής). Γιατί, παρακολουθώντας τις τουρκικές σειρές δείχνουμε ότι έχουμε παραδοθεί»

Ο Άνθιμος, αναφέρθηκε επίσης  στα επεισόδια που στη Μέση Ανατολή λόγω της ταινίας που προσβάλλει τον Προφήτη Μωάμεθ, τονίζοντας: «Αυτοί οι άνθρωποι για μια ταινία μπορούν να καταστρέψουν τον κόσμο. Όχι, δεν είναι αυτή η θρησκεία που θέλω. Αυτή η θρησκεία (Ισλάμ) επιδίδεται να σπάσει την ενότητα και στη Δυτική Θράκη. Νομίζω ότι στις προσπάθειες διατάραξης της ενότητας  στη Δυτική Θράκη συμμετέχει και η Γερμανία».

Ο Άνθιμος και πριν ακόμη προβληθεί η σειρά «Μεγαλοπρεπής Εκατονταετία» (Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής), είχε καλέσει τον ελληνικό λαό να μην παρακολουθεί τα τουρκικά σίριαλ που προβάλλονται στα ελληνικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται στην Ελλάδα η εκστρατεία των ακραίων εθνικιστικών, φασιστικών και ρατσιστικών κύκλων ενάντια στις τουρκικές σειρές.

Στην ιστοσελίδα του φασιστικού «Άρδην», δημοσιεύθηκε μια αφίσα που γράφει «Εσύ σήμερα παρακολούθησες τον Σουλεϊμάν; Ο Νέο-οθωμανισμός σε χρειάζεται» και δείχνει με φωτομοντάζ τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ντυμένο με οθωμανική στολή.

Με αυτές τις πέντε αράδες ο Γιώργος Κιρμπάκης, ανταποκριτής της Χουριέτ στην Αθήνα, παρουσιάζει στο τουρκικό αναγνωστικό κοινό την μεγάλη διαδικτυακή κινητοποίηση για την απόσυρση του νεο-οθωμανικού Σουλεϊμάν από την ελληνική τηλεόραση. Αποσιωπά πλήρως τις 9.500 υπογραφές, και την γενική κατακραυγή που έχει ξεσηκώσει η επέλαση των τουρκικών πολιτιστικών προϊόντων, και παρουσιάζει το όλο ζήτημα ως συμπαιγνία του Άνθιμου με ‘φασιστικές σελίδες’. Δεν θα σχολιάσουμε τους χαρακτηρισμούς του κύριου Κιρμπάκη, οι οποίοι ξεπερνούν τα όρια της γελοιότητας. Θα σχολιάσουμε την κακή τύχη των Τούρκων αναγνωστών, που ‘ενημερώνονται’ υποτίθεται από τέτοιες φτηνές απόπειρες προπαγάνδας. Κι επίσης, την απύθμενη γελοιότητα του τίτλου, λες και είναι είδηση να προκαλεί κύματα αντιδράσεων η προβολή μιας σειράς που αναφέρεται σε μια ‘μεγαλοπρεπή εκατονταετία’, που είναι τέτοια γιατί ακριβώς στέριωσε την υποδούλωση πάνω στον ελληνισμό.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, το δημοσίευμα καταδεικνύει σαφώς ότι κάποιοι έχουν ενοχληθεί (και πολύ μάλιστα) από την μεγάλη κινητοποίηση που πραγματοποιείται στο ελληνικό διαδίκτυο. Και προσπαθούν να περάσουν το ζήτημα στα ψιλά, χρεώνοντας υστερία στο αντίπαλο στρατόπεδο. Το επιχείρημα είναι ένα και το χρησιμοποιούν όλοι, ο Γ. Κιρμπάκης στην Χουριέτ παλαιότερα, η Π. Διαμαντάκου των Νέων, ο Δ. Τζίνης στα σχόλια των αναγνωστών του Βήματος: Τα σήριαλ είναι φτηνά, πολύ φθηνότερα από τα ελληνικά, και είναι ακραίο που  πολιτικοποιούμε μια εμπορική συναλλαγή. Γιατί στο κάτω-κάτω της γραφής, it’s just business.

Όλοι αυτοί, θα πρέπει να περνάνε τους υπόλοιπους για ηλίθιους.

Πρώτον, αυτού του τύπου οι πολιτιστικές-εμπορικές ανταλλαγές είχαν γίνει αντικείμενο συζήτησης και συμφωνίας, στο αλήστου μνήμης μνημόνιο ελληνοτουρκικής φιλίας που είχε υπογράψει ο Γιώργος Παπανδρέου με τον Ισμαήλ Τζέμ το 1999. Άλλες πλευρές της ίδιας συμφωνίας, άγγιξαν και την περίφημη αναθεώρηση της Ιστορίας, που οδήγησε στο τερατούργημα του βιβλίου Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού.

Δεύτερον, αν οι τούρκικες μπίζνες είναι μόνο μπίζνες, τότε γιατί όποτε έρχεται να κάνει πολιτική ο Ερντογάν, παίρνει μαζί του κι ένα τσούρμο επιχειρηματίες; Γιατί, υπάρχει πολιτική στόχευση για την ελληνοτουρκική εμπορική συνεργασία, εκπεφρασμένη από τα δεκάδες επιχειρηματικά φόρουμ που πραγματοποιήθηκαν στο παρελθόν, με τις πολιτικές ευλογίες από τις δύο πλευρές;

Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε δηλαδή. Όμως, οι καιροί όπου η καλοπέραση και η ψεύτικη ευημερία τάιζε κουτόχορτο την ελληνική κοινωνία έχουν περάσει. Όλοι καταλαβαίνουν ότι πίσω από την τουρκική πολιτιστική επέλαση κρύβεται μια άλλου είδους επιθετικότητα, που οι γείτονές μας δεν διστάζουν να την επιδεικνύουν σε κάθε διπλωματική τους κίνηση, από τη Συρία, μέχρι τα Βαλκάνια…

5 ΣΧΟΛΙΑ

Δημήτρης 18 Σεπτεμβρίου 2012 - 16:52

Όμως, οι καιροί όπου η καλοπέραση και η ψεύτικη ευημερία τάιζε κουτόχορτο την ελληνική κοινωνία έχουν περάσει.

Αυτό ακριβώς είναι το σημείο κλειδί. Όσο γεμίζεις την κοιλιά μπορείς να κάνεις το χαζό, από μια άποψη (την οποία δεν υιοθετώ) σε συμφέρει κι όλας. Όμως όταν αρχίσει η πείνα πρέπει να αρχίσει πάλι να λειτουργεί ο εγκέφαλος.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Θανάσης 19 Σεπτεμβρίου 2012 - 07:44

Μόλις έβγαλαν στην εκμπομπή τους στον ΣΚΑΪ τον Άνθιμο οι Λυριντζής και Οικονόμου. Ό,τι κριτική κι αν είχα απέναντί του, ο τρόπος που τον αντιμετώπισαν αυτοί οι δύο καλοπληρωμένοι προοδευτικάριοι (ξέρετε: ειρωνία, συγκατάβαση, διακοπές, διαστρέβλωση) μου προκάλεσε συμπάθεια.
Πραγματικά με εντυπωσίασε η αηδία που μου προκαλούν αυτοί οι δύο «λειτουργοί» της δημοσιογραφίας.
Μπλιαξ!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
δελφινάκι 19 Σεπτεμβρίου 2012 - 20:48

Χρειάζεται μία συστηματική προσπάθεια να εκμεταλλευτούμε δεόντως, ως μία αρνητική διαφήμιση για τη συλλογή υπογραφών, το απαράδεκτο, ψευδές, συκοφαντικό, και στα όρια της προδοσίας έναντι της πατρίδας του δημοσίευμα του πρακτοράκου Κιρμπάκη, που ουσιαστικά απευθείνεται στη ΜΙΤ και στους Γκρίζους Λϋκους για να στοχοποιείσει τον αμεσοδημοκρατικό-πατριωτικό-οκολογικό και κοινωικο-επαναστατικό χώρο μας που στοχεύει να ανατρέψει άρδην με τις απαραίτητες ρήξεις την παρασιτική απόφυση των Βαλκανίων και της Ευρώπη, που κινδυνεύει να αποτελέσει λεία μετά το δυτικό κεφάλαιο, όπως εκπροσωπείται από την Τρόϊκα, τόσο του σιωνισμού όσο, και κυριότερο, του νεωοθωμανισμού, και των ντόπιων συνεργατών όλων των προαναφερομένων αρπακτικών.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Πέτρος Ευδόκας 19 Σεπτεμβρίου 2012 - 20:52

Μου έφερε καταπληξία το ότι ο χαρακτηρισμός του Άρδην ως “φασιστικό” προήλθε από άνθρωπο που έχει όνομα ελληνικό.

Θα μου πείτε “και τι σημασία έχει αν το όνομα του γράφεται και προφέρεται στα ελληνικά ενώ ο φορέας του είναι υπηρέτης του νεο-Οθωμανισμού, πιθανώς φορέας και μιας εθνο-μηδενιστικής ψευδο-αριστερίστικης ιδεολογίας;”

Και θα έχετε δίκαιο. Μένω άφωνος.

Πέτρος, petros@cyprus-org.net

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Φραγκλίνος. 21 Σεπτεμβρίου 2012 - 20:56

Η μοίρα , των δύο δυστυχισμένων λαών .
Το ίδιο κύμα του πόνου , του ολέθρου , της καταστροφής και της προσφυγιάς του κτύπησε και στις δύο αιγαιοπελαγίτικες ακτές , επειδή οι ” προύχοντες” ικανοποιούσαν την μωρο-φιλοδοξία τους μέσα από τις εντολές των ¨μεγάλων αφεντικών ¨της Δύσης..
Σήμερα , έχουν την ατυχία να ενημερώνονται από τις αργυρώνητες ” πένες” των εντολοδόχων της παγκοσμιοποίησης και του Νεοταξικού εσμού της μιντιοκρατίας των Τραπεζιτών / ” αγορών” του κοινωνικού ρατσισμού .
Αν κάποιος , περίμενε να σχολιάσω τα ό, σα γράφει ο συγκεκριμένος ανταποκριτής της Χουριέτ , έχω την εντύπωση ότι αναφέρεται σε ηλίθιους πολίτες που υπηρετούν απόλιδες πολιτικούς .
Ευχαριστώ . Φ.Ν.Π

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ