Αρχική » 6η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη Άρδην – Ρήξης

6η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη Άρδην – Ρήξης

από admin

Άρδην τ. 82

Είναι προφανές πως ζούμε ιστορικές στιγμές κρίσης του ελλαδικού και του κυπριακού κράτους, δηλαδή του συνόλου ελληνισμού – ίσως τη σημαντικότερη κρίση μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και τον Εμφύλιο, ανάλογων διαστάσεων με την κρίση του 1974 και την εισβολή στην Κύπρο. Ο ελληνισμός βρίσκεται υπό απειλή, σε ό,τι αφορά όχι μόνο στην οικονομική κρίση, τους κινδύνους στα εθνικά θέματα, αλλά και στις ίδιες τις ιδεολογικές και οραματικές του προϋποθέσεις, στη γλώσσα του, την ίδια την ιστορική του συνείδηση.
Τα προηγούμενα χρόνια καταδείξαμε τις διαστάσεις αυτής της κρίσης, αρκούντως και με ενάργεια. Σήμερα είναι καιρός να κάνουμε ένα ακόμα βήμα στη μετατροπή αυτής της ιδεολογικής διαύγασης σε πολιτικό-δρων υποκείμενο, που θα πολλαπλασιάσει τόσο την ιδεολογική του εμβέλεια, όσο και τις δυνατότητες άμεσης πολιτικής παρέμβασης στα πολιτικά πράγματα, όπως κάναμε ήδη με τις παρεμβάσεις μας στο Κυπριακό, στα Ελληνοτουρκικά (επίσκεψη Ερντογάν), στην εξωτερική πολιτική (συμμετοχή στον στολίσκο της Γάζας), ή με την ενεργό συμμετοχή μας στο φοιτητικό κίνημα.
Γι’ αυτό και θεωρήσαμε αναγκαίο να πραγματοποιήσουμε μια συνάντηση μόνο μεταξύ των άμεσων συνεργατών της Ρήξης και του Άρδην, ώστε να συζητήσουμε λεπτομερέστερα και πιο συγκεκριμένα τα ιδεολογικά και πολιτικά βήματα που θα πρέπει να επιχειρήσουμε. Σε αυτή τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 2 και 3 Οκτωβρίου 2010 στην αίθουσα του Φιλοπρόοδου Ομίλου Υμηττού (Φ.Ο.Υ.) στον Υμηττό, δεν σκοπεύαμε μόνο στη διαύγαση των υπό εξέταση ζητημάτων και θεμάτων, αλλά και στη διερεύνηση του «πώς» παρεμβαίνουμε στα τεκταινόμενα και πώς υλοποιούμε αυτή την περιπόθητη «αναβάθμιση».
Τα κείμενα αυτής της συνάντησης εκτός από ελάχιστα, περισσότερο τεχνικά ή ειδικά, τα δημοσιεύουμε στην ολότητά τους, ελπίζοντας να αποτελέσουν αντικείμενο προβληματισμού και διαλόγου προς την κατεύθυνση της δημιουργίας –μεσοπρόθεσμα– ενός τόσο αναγκαίου πλέον, πολιτικού υποκειμένου που να εκφράζει  τις ιδεολογικές και πολιτικές μας κατευθύνσεις και προ παντός τις ίδιες τις ανάγκες του λαού μας. Επί πλέον, εξ αιτίας τις σφαιρικότητάς τους αποτελούν κείμενα που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για ένα ευρύτερο κοινό και οπωσδήποτε για όλους τους αναγνώστες του Άρδην.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ