Αρχική » Πορεία αλληλεγγύης στους Κούρδους απεργούς πείνας (30-10)

Πορεία αλληλεγγύης στους Κούρδους απεργούς πείνας (30-10)

από admin
Το Τουρκικό Κράτος και η Κυβέρνηση Ερντογάν από τις 14 Απριλίου του 2009, έχουν ξεκινήσει και συνεχίζουν να εφαρμόζουν, μια πολιτική και πολιτιστική γενοκτονία εις βάρος των κούρδων. Μέχρι σήμερα έχουν συλληφθεί 6 βουλευτές, 34 Δήμαρχοι, εκατοντάδες δημοτικοί μέλη, περίπου εκατό δημοσιογράφοι, γύρω στους  πέντε χιλιάδες παιδιά, εκατοντάδες  ακτιβιστές, περίπου δυο χιλιάδες φοιτητές, 50 περίπου δικηγόροι, πολλοί Τούρκοι διανοούμενοι κ.ά. Εδώ και 15 μήνες περίπου, οι κούρδοι δεν έχουν καμία επικοινωνία με τον ηγέτη Αμπτουλλαχ Οτζαλάν. Δεν επιτρέπεται ούτε στους δικηγόρους του, ούτε στην οικογένειά του να έρθει σε επαφή μαζί του.
Οι Κούρδοι πολιτικοί κρατούμενοι που βρίσκονται στις φυλακές, για να διαμαρτυρηθούν για την όλη κατάσταση που επικρατεί, έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας από τις 12 Σεπτεμβρίου.
Οι απαιτήσεις των κρατουμένων είναι οι εξής:
1.     Ελευθερία έκφρασης στην μητρική τους γλώσσα
2.     Εκμάθηση μητρικής γλώσσας στα σχολεία
3.     Έναρξη ειρηνικών διαπραγματεύσεων και απελευθέρωση του Οτζαλαν
Αγαπητοί φίλοι,
Η ζωή εκατό περίπου απεργών πείνας κινδυνεύει. Για να μην υπάρξουν θάνατοι καλούμε όλους τους φίλους στην πορεία που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Οκτωβρίου και ώρα 5 μ.μ.το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ