Αρχική » Βιβλιοπαρουσίαση στη Θεσσαλονίκη: Η Θεσ/κη, ο Μαζάουερ και τα φαντάσματα του οθωμανισμού

Βιβλιοπαρουσίαση στη Θεσσαλονίκη: Η Θεσ/κη, ο Μαζάουερ και τα φαντάσματα του οθωμανισμού

από admin

mazaouer

Οι Εναλλακτικές Εκδόσεις παρουσιάζουν την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου, στις 19.30 το βιβλίο του Γιάννη Ταχόπουλου “Η Θεσσαλονίκη, ο Μαζάουερ και τα φαντάσματα του οθωμανισμού”. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Ντίνος Χριστιανόπουλος, ποιητής

Γιώργος Καραμπελιάς, συγγραφέας

Γιάννης Μέγας, συγγραφέας

Νικόλαος Μέρτζος, πρόεδρος ΕΜΣ

Γιάννης Ταχόπουλος, συγγραφέας του βιβλίου

Συντονιστής: Βασίλης Κοντογουλίδης, δημοσιογράφος

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, Εθνικής Αμύνης 4.

ΣΧΕΤΙΚΑ

7 ΣΧΟΛΙΑ

k. 23 Ιανουαρίου 2013 - 22:59

Ελπίζουμε σε live αναμετάδοση για να την δούμε και εδώ στην Αθήνα.
Καλή επιτυχία.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ζακ Υβ Κουστό 26 Ιανουαρίου 2013 - 05:08

O Μέρτζος ο γνωστός με τη μουστάκα που είχε το κομμάτι του στο ΤΕΛΕΣΙΤΥ του Καρατζαφέρη; Ο ακροδεξιός Μέρτζος είναι ομιλητής; Απαντήστε παρακαλώ!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
admin 26 Ιανουαρίου 2013 - 10:08

Όχι είναι ο Μέρτζος ο πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών που κάνει σημαντικό έργο, που έχει μια μετρημένη στάση για το Σκοπιανό όταν η Αριστερά στη Θεσσαλονίκη δηλώνει “πάρτε όποιο όνομα θέλετε, οι Ελληνες ειναι οι ιμπεριαλιστές των Βαλκανίων”και οι παραδοσιακές φωνές της πόλης είναι έτοιμες (λεκτικά φυσικα΄) να δώσουν και την ψυχή τους για το όνομα, ο ίδιος άνθρωπος που πριν κάνα δυο χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ του είχε ζητήσει την αίθοθυσα για εκδήλωσή του, από εκεί ξεκίνησε και έφτασε να κάνει συνέδρια με τον Άνιθμο!! Έχεις κάτι να του προσάψεις για τα τελευταία είκοσι -τριάντα χρόνια για να τελειώνουμε;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ζακ Υβ Κουστό 26 Ιανουαρίου 2013 - 05:15

«Η Επανάστασις της 21ης Απριλίου κατέβαλε και καταβάλλει εργώδη, νομίζω, προσπάθειαν διά να απαλύνη τας δυσχερείας και να εξοβελίσει τα αγκάθια, που μακρά και κακίστη συνήθεια είχε παρεμβάλει μεταξύ του κοινού και της διοικήσεως». Νικόλαος Μέρτζος, αντικομουνιστής μέχρι το κόκκαλο. Αυτός ήταν ο συνπαρουσιαστής του βιβλίου; Είναι μέσα στον εκλείπωντα κρίκο κι αυτός; μα θα τρελαθούμε;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Τ. Γράβαρης 26 Ιανουαρίου 2013 - 20:47

Κατ’αρχήν έχεις μπερδέψει τις εκδηλώσεις. Δέν πρόκειται για τον “ελλείποντα κρίκο” (sic) αλλά για βιβλιοπαρουσίαση, η οποία έγινε στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών της οποίας ο Ν. Μέρτζος είναι πρόεδρος.
Στο χώρο αυτό έχουν γίνει ένα σωρό εκδηλώσεις και διαλέξεις, με συμμετοχή πολλών και διαφόρων δημοσιογράφων, καθηγητών κτλ. Η παρουσία του Μέρτζου (για τον οποίο ελάχιστα γνωρίζω), σύμφωνα με τα λεγόμενά σου, τί μπορεί να σημαίνει για όλους αυτούς;
Τέλος, δέν είσαι και αρκετά παρατηρητικός: ο “ακροδεξιός” ποιητής Ντίνος Χριστιανόπουλος πώς σου ξέφυγε;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Θανάσης 26 Ιανουαρίου 2013 - 17:50

Εξαιρετική η εκδήλωση, συγχαρητήρια για τους ομιλητές και την διοργάνωση. Ο καθένας με τον τρόπο του προσέφερε μια ξεχωριστή οπτική.

Οπωσδήποτε να αναρτηθεί το βίντεο!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γιάννης 28 Ιανουαρίου 2013 - 03:41

Ζακ Υβ Κουστό Ιανουαρίου 26, 2013 5:15 πμ

«ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ
Αυτού Εξοχότητα
Πρωθυπουργόν
Κύριον Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΝ

Ενταύθα

Το Κεντρικόν Ισραηλιτικόν Συμβούλιον Συντονισμού και Γνωματεύσεως επί τη αναλήψει των καθηκόντων Σας ως Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων υποβάλλει ευσεβεστάτως και εκ μέρους όλων των Ισραηλιτικών Κοινοτήτων Ελλάδος τας πλέον ειλικρινείς ευχάς ευοδώσεως του αναληφθέντος υφ’ ύμών Εθνικού έργου επ’ αγαθώ Παιδείας και Έθνους.

ΙΩΣΗΦ ΛΟΒΙΓΓΕΡ, Πρόεδρος
ΔΑΥΙΔ ΣΑΡΦΑΤΗΣ, Γ. Γραμματεύς

Αθήναι τη 22/6/1969

(“Ισραηλινή επιθεώρησις”, 11-7-1969)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ