Αρχική » “Μένουμε Θεσσαλονίκη”: Συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας για την Πρωτοβουλία Pro Work

“Μένουμε Θεσσαλονίκη”: Συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας για την Πρωτοβουλία Pro Work

από admin

Συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας για την Πρωτοβουλία Pro Work

jpgΤην Παρασκευή 14 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας της αδέσμευτης νεανικής δημοτικής κίνησης Μένουμε Θεσσαλονίκη /«Ούτε φυγή – Ούτε υποταγή».

Αφορμή στάθηκε η παρουσίαση της πρωτοβουλίας «Pro Work» στα πλαίσια της «Θεσσαλονίκης Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας». Η παρουσίαση στόχευε να κατευθύνει ανέργους από όλο τον ευρωπαϊκό νότο, στους παραθεριστικούς οικισμούς που αγόρασαν ή θα αγοράσουν οι εύποροι βορειοευρωπαίοι συνταξιούχοι στην ερημωμένη ελληνική ύπαιθρο.

Τα μέλη της αδέσμευτης νεανικής δημοτικής κίνησης μοίρασαν σε όλους κείμενο με τη δική τους οπτική για τη φιλοσοφία του προγράμματος, που αγκάλιασε η δημοτική αρχή. Αρκετοί συζήτησαν μαζί τους και έθεσαν τις δικές τους οπτικές, σε ζωηρούς διαλόγους. Μέλη του συνδυασμού, ανέπτυξαν τις σκέψεις τους σε διάφορα τοπικά μέσα.

Κατά την αποχώρησή του ο σημερινός Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κουβέντιασε απευθείας με τον επικεφαλής της δημοτικής κίνησης Μένουμε Θεσσαλονίκη. Ο Γιώργος Ρακκάς προσπάθησε να εξηγήσει τη φιλοσοφία του προγράμματος που παρουσιάστηκε.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος υπεραμύνθηκε τις επιλογής του να στηρίξει την ιδέα της πρωτοβουλίας Pro Work. Όπως είπε, το πρόγραμμα δεν απευθύνεται στους εύπορους ηλικιωμένους τη Ευρώπης. Είναι παλιό πρόγραμμα. Το κινούν συνταξιοδοτικά σωματεία, όπως της Γερμανίας της Ολλανδίας και της Αυστρίας, διότι «εδώ είναι πιο φθηνή η ζωή».  

Ακολουθεί βίντεο με το τι ακριβώς έγινε στα πλαίσια της συμβολικής διαμαρτυρίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

706 15 Μαρτίου 2014 - 17:52

διαμαρτυρία για τη διαμαρτυρία.

μην φύγετε …

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ