Αρχική » 3/12/2015: Θεατρική Παράσταση στην Θεσσαλονίκη | Στον Ουρανό Πηδούν Φωτιές: Το κάψιμο του Χορτιάτη | της Χαρούλας Αποστολίδου

3/12/2015: Θεατρική Παράσταση στην Θεσσαλονίκη | Στον Ουρανό Πηδούν Φωτιές: Το κάψιμο του Χορτιάτη | της Χαρούλας Αποστολίδου

από Άρδην - Ρήξη
afisa-xotiath-1
71 χρόνια μετά θυμόμαστε ……….
 
Το  ολοκαύτωμα του Χορτιάτη από τους Ναζί και τους Έλληνες συνεργάτες τους τον Σεπτέμβριο του 1944. Την ιστορική αυτή κοινότητα με βαθιές τις ιστορικές της ρίζες στον αρχαίο «Κισσό» και την αδιάλειπτη συνέχεια που μαρτυρούν  τα αρχαιολογικά της ευρήματα μέχρι σήμερα. Το τίμημα που πλήρωσε από τον ενεργό ρόλο που πήρε στην Αντίσταση κατά τη Κατοχή.  Βαρύς ο απολογισμός. Καταστράφηκε εκ βάθρων με πάνω από 300 σπίτια πυρπολημένα και στήθηκαν κρεματόρια:  στο σπίτι  του Νταμπούδη και  στο φούρνο του Γκουραμπάνη του χωριού  καήκαν ζωντανοί  149 κάτοικοι, 51 από αυτούς κάτω των 18 χρονών, ένα βρέφος 2 μηνών.
71 χρόνια μετά δεν ξεχνάμε ………
Η Δημοτική παράταξη του Δήμου Θεσσαλονίκης, «ΜΕΝΟΥΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΟΥΤΕ ΦΥΓΗ ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΓΗ»  τιμά τη μνήμη τους και σας προσκαλεί  να την τιμήσουμε μαζί στη θεατρική παράσταση «Το κάψιμο του Χορτιάτη. Στον ουρανό πηδούν φωτιές» της συγγραφέως Χαρούλας Αποστολίδου σε σκηνοθεσία Βούλας Γεωργιάδου από την Θεατρική Ομάδα «ΛΗΝΟΣ» των εργαζομένων του Νοσοκομείου «Γεώργιος Παπανικολάου».
Το έργο θα παρουσιαστεί στις 3-12-2015, ημέρα Πέμπτη, ώρα 8.00 μ.μ. στον Κινηματογράφο «Αλέξανδρο», Εθνικής Αμύνης  1,  με ελεύθερη  είσοδο  και  συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης κοινωνικής  αλληλεγγύης (προαιρετικά) .

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ