Αρχική » Επίσκεψη του Φ.Ο.Υ. στον Κόντογλου (27/4)

Επίσκεψη του Φ.Ο.Υ. στον Κόντογλου (27/4)

από Άρδην - Ρήξη

ΚΟΝΤΟΓΛΟΥ

Ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Υμηττού, σε συνέχεια της δραστηριότητας Πολιτιστικές Διαδρομές, προτείνει για την Μεγάλη Τετάρτη, 27 Απριλίου, επίσκεψη και ξενάγηση στο Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο, στην αναδρομική έκθεση- αφιέρωμα στον Φώτη Κόντογλου (Φωτίου Κόντογλου Κυδωνιέως Φαντασία και Χειρ).

Η αναδρομική έκθεση Κόντογλου στο Βυζαντινό Μουσείο εκκινεί  από τη σχέση που είχε ο καλλιτέχνης με το Μουσείο, ως ζωγράφος, δημιουργός αντιγράφων και συντηρητής ήδη από τη δεκαετία του ’20 και του ’30, από το γεγονός ότι αρκετά έργα του και, πλέον, και το προσωπικό του Αρχείο απόκεινται στο Μουσείο αλλά κυρίως από το γεγονός ότι ο Κόντογλου μελέτησε σε βάθος και υπηρέτησε τη βυζαντινή και μεταβυζαντινή τέχνη. Άλλωστε, το ιδιότυπο ζωγραφικό του ύφος, φέρει εμφανώς την πεποίθησή του ότι η βυζαντινή και μεταβυζαντινή τέχνη είναι σταθμοί μιας αδιάλειπτης ζωγραφικής παράδοσης του ελληνισμού. Ο Κόντογλου είναι ο καλλιτέχνης ο οποίος επιχείρησε και σε μεγάλο βαθμό επέτυχε να επιβάλλει ως ζώσα ζωγραφική γλώσσα το «νέο»-βυζαντινό ιδίωμα, ένα ζωγραφικό ύφος το οποίο στην εποχή του εθεωρείτο πεπερασμένο.

Για περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση μπορείτε να πατήσετε εδώ

Η συνάντησή μας θα γίνει στις 27/4 και ώρα 11.30 πμ μπροστά στην είσοδο του Μουσείου (για την έκδοση των εισιτηρίων) ενώ η ξενάγηση θα ξεκινήσει στις 12.00. Τιμή εισιτηρίου 8 ευρώ. Ισχύουν και μειωμένες τιμές (πληροφορίες εδώ)

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ