Αρχική » Μια ακόμα εξαπάτηση

Μια ακόμα εξαπάτηση

από Άρδην - Ρήξη

Του Γιώργου Καραμπελιά πρωτοδημοσιεύτηκε στο liberal.gr 

Ο Τσίπρας παραμένει πιστός στη στρατηγική της αέναης εξαπάτησης. Μετά τη συντριπτική ήττα του Eurogroup -όπου, έναντι μιας μικρής μείωσης των επιτοκίων, με ορίζοντα το 2060, εισέπραξε ένα δρακόντειο πρόγραμμα πρωτογενών πλεονασμάτων 3,5% τον χρόνο (δηλαδή 6 δις ετησίως) τα οποία θα μεταφραστούν σε νέους φόρους και αναπόφευκτες περικοπές συντάξεων και μισθών για να μπορέσουν «να βγουν»- προχώρησε σε ένα νέο εγχείρημα.

Χρησιμοποιώντας ένα πλεόνασμα δημιουργημένο από την υπερφορολόγηση και την περικοπή των συντάξεων, αποφάσισε να επιστρέψει 630 εκατομμύρια ευρώ, υπό μορφή χριστουγεννιάτικου μπουναμά, στους συνταξιούχους -οι οποίοι, φέτος, είδαν τις συντάξεις τους να μειώνονται δραματικά- καθώς και να αναστείλει την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.  Οι στόχοι του, προφανείς. Ας τους δούμε συνοπτικά:

Α. Αρχικώς, όπως προαναφέραμε, να καλυφθεί επικοινωνιακά και ψυχολογικά το τεράστιο φιάσκο του Eurogroup.

Β. Να προσφέρει τη δυνατότητα στο κόμμα του, τα στελέχη και τους βουλευτές του, να ψηφίσουν με «ήσυχη συνείδηση» τις τερατώδεις φορολογικές αυξήσεις του προϋπολογισμού του 2017, που έχει ήδη αρχίσει να συζητιέται στη Βουλή, και να ψηφίσουν τα μέτρα της δεύτερης αξιολόγησης. Επί πλέον, να τους δώσει τη δυνατότητα να… πάνε στα χωριά τους τα Χριστούγεννα χωρίς να κινδυνεύουν από ένα καθολικό γιούχα.

Γ. Να ανοίξει την πιθανότητα και την απειλή ταυτόχρονα ενός εκλογικού αιφνιδιασμού, εάν οι συζητήσεις για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης οδηγηθούν σε αδιέξοδο.  Κυρίως, να κραδαίνει αυτή την πιθανότητα ως απειλή, την οποία στη πραγματικότητα δεν θέλει να εφαρμόσει, καλά «καβατζωμένος» στην εξουσία. Εξάλλου, οι Συριζαίοι μόλις έχουν διοριστεί με παχυλούς μισθούς και δεν σκοπεύουν να εγκαταλείψουν οικειοθελώς την εξουσία. Όμως υπάρχουν και τα «ατυχήματα».

Δ. Να ρίξει στάχτη στα μάτια των Ελλήνων για την επονείδιστη εξέλιξη στο Κυπριακό όπου, μαζί με τον Αναστασιάδη, προχωρούν άμεσα σε μια πολιτική υποχώρησης στις απειλές του Ερντογάν, στις πιέσεις των Αγγλοαμερικανών  και παράδοσης της Κύπρου στις ορέξεις του νεο-σουλτάνου.

Ε.  Τέλος, αλλά όχι ελάχιστο, να επιδεινώσουν μια πολιτική εμφυλιοπολεμικής διαίρεσης των Ελλήνων, έτσι ώστε να διατηρήσουν, όσο μπορούν, μια ελάχιστη κοινωνική στήριξη, σε αντιπαλότητα με την υπόλοιπη κοινωνία. Έτσι, δημιουργούν ένα πλεόνασμα και «μοιράζουν» υπό τύπον χριστουγεννιάτικης αλληλεγγύης ένα ποσό στους συνταξιούχους. Ποσό που το απέσπασαν αφενός από τους ίδιους, αφετέρου, και κυρίως, από την αυξημένη φορολόγηση και την κατακράτηση των επιστροφών του κράτους από τα χρήματα που χρωστάει σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες.

Παράλληλα με τον μπουναμά του, δεν έδειξε καμιά αλληλεγγύη στους νέους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους μερικά απασχολούμενους, τα νεαρά ζευγάρια και βεβαίως τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους μικρεμπόρους και βιοτέχνες που οδεύουν ταχύτατα για κλείσιμο.

Έτσι επιλέγει τελεσίδικα το στρατόπεδό του. Να στρέψει τους Έλληνες απόμαχους, με ένα φιλοδώρημα, ως αντάλλαγμα της πρόσφατης και άμεσα μελλούμενης καταλήστευσής τους, εναντίον της άνεργης και εργαζόμενης Ελλάδας. Τους μόνους νέους που προστατεύει είναι τους «εργαζόμενους» των ΜΚΟ και τους μετακλητούς, που αποτελούν τον δεύτερο κοινωνικό πυλώνα του. Και αδιαφορεί παντελώς για το ότι έτσι στρέφει τη μία Ελλάδα εναντίον της άλλης.

Ωστόσο, επειδή, δυστυχώς για τους Έλληνες, αλλά και γι’ αυτόν και το κόμμα του,  τους αμέσως επόμενους μήνες θα τσακίσει εκ νέου τους συνταξιούχους, δεν θα αποφύγει στο τέλος τη διαμόρφωση του κύματος από όλο τον ελληνικό λαό που θα τον σαρώσει τελεσίδικα, αυτόν και την άθλια παρέα του, ελπίζω, πριν καταστρέψει τα πάντα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

2 ΣΧΟΛΙΑ

Avir 10 Δεκεμβρίου 2016 - 14:53

σας διαφεύγει μία λεπτομέρεια. Την πολιτική εμφυλιοπολεμικής διαίρεσης εφάρμοσαν και οι προηγούμενοι, υποθέτω και οι επόμενοι θα εφαρμόσουν. Όταν για παράδειγμα προσδιόριζαν ως ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού τους στρατιωτικούς και τους δικαστικούς, την ώρα που μεγάλο τμήμα του πληθυσμού ζούσε την απόλυτη εξαθλίωση χωρίς καν να λαμβάνει την ελεημοσύνη που δίνουν οι σημερινοί κυβερνώντες και που είναι ικανή να τους κρατήσει έστω στη ζωή. Θα μου πείτε τα παίρνει από τους φτωχούς και τα δίνει στους φτωχότερους. Αυτός όμως είναι ο νεοφιλελευθερισμός, η παγκοσμιοποίηση, το ευρώ που δεν θέλετε ή φοβάστε να αποχωριστείτε. Ο νεοφιλελευθερισμός τροφοδοτείται από την κοινωνική ανισότητα, εκμεταλλευόμενος το αρχέγονο ένστικτο του κανιβαλισμού που κρύβεται μέσα μας (ανταγωνισμό που οδηγεί σε πρόοδο το ονομάζουν οι νεοφιλελεύθεροι)
Όταν λοιπόν είμαστε θιασώτες του ευρώ ή του ΤΙΝΑ δεν είναι λίγο υποκριτικό να κάνουμε κριτική στα ανδρείκελα και να παραβλέπουμε τη ρίζα του κακού;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Παύλος 12 Δεκεμβρίου 2016 - 22:17

Φίλε Avir οι σημερινοί κυβερνώντες πλήρωσαν πολύ καλά τους δικαστικούς και όχι με ελεημοσύνη όπως τους συνταξιούχους. Και επιτέλους δεν θα θυμόμαστε την εμφυλιοπολεμική διαμάχη κάθε φορά που ο λαός θα τολμά να ασκεί κριτική σε αυτούς που τον εξαπάτησαν με δόλο. Αρκετά πια.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αρέσει σε %d bloggers: