Αρχική » Μικρασιατική καταστροφή και η Γερμανική ανάμιξη (βίντεο)

Μικρασιατική καταστροφή και η Γερμανική ανάμιξη (βίντεο)

από Άρδην - Ρήξη

Μια παραγωγή της ιστοσελίδας:  cognoscoteam.gr

Στο παρόν βίντεο θα ακούσετε μια ιστορία η οποία μπορεί σε πολλούς να φανεί συνομωσιολογική, ακραία, ακόμη και προπαγανδιστική λόγω του αντι-Γερμανικού μένους που έχουν πολλοί Έλληνες τα τελευταία χρόνια της κρίσεως.

Δεν ισχύει όμως κάτι τέτοιο. Οι Γερμανοί πολλές φορές μας είδαν ως εχθρούς. Αυτό συμβαίνει ήδη από την εποχή της ελληνικής επαναστάσεως και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Δείτε το βίντεο στο οποίο αποκαλύπτεται ο σκοτεινός ρόλος της Γερμανίας στην Μικρασιατική καταστροφή και στις σφαγές κατά των Ελλήνων και των άλλων εθνικοτήτων στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Πηγές – Βιβλιογραφία: Μιχαήλ Ροδάς, Πως η Γερμανία κατέστρεψε τον Ελληνισμόν της Τουρκίας, Κάδμος, 1978 (διαβάστε το βιβλίο online εδώ: https://www.scribd.com/document/35389…)

Πηγές – Βίντεο: WWI The First Modern War: The Germans Bomb London | History: https://www.youtube.com/watch?v=pPsfU…

ΣΜΥΡΝΗ 1922 ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ: https://www.youtube.com/watch?v=lM6_7…

National Geographic – Balkan Wars 1912-1913 1/6: https://www.youtube.com/watch?v=rrQv_…

Πηγή μουσικής: Μοιρολόι-Σωκράτης Σινόπουλος: https://www.youtube.com/watch?v=–TQP…

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

4 ΣΧΟΛΙΑ

Οπισθοδρομικός 4 Μαΐου 2018 - 18:43

Πάντως στους Βαλκανικούς Πολέμους, εάν πιστέψω όσα θυμάμαι να έλεγε το σχολικό μου βιβλίο πριν μερικές δεκαετίες, η Γερμανία διπλωματικά ήταν μαζί μας, όπως και η Αγγλία. Αντίστοιχα, η Ρωσία και η Αυστρία με τους Βούλγαρους, η Γαλλία και η Ιταλία με τους Σέρβους. Στους Βαλκανικούς Πολέμους αυτό, δεν έχει σχέση με μετέπειτα γεγονότα, το τονίζω. Αλλά το αναφέρω γιατί κάπου αυτό το σύντομο βίντεο αναφέρει το αντίθετο.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Δημήτριος Γ. Παναγιωτίδης 7 Μαΐου 2018 - 07:21

Πώς δεν έχουν σχέση οι Βαλκανικοί Πόλεμοι με τα μετέπειτα γεγονότα, και μάλιστα να συζητήσουμε ό,τι γεγονότα θέλετε. Αλλά η ουσία είναι ότι στις διεθνείς σχέσεις δεν υπάρχουν φιλίες υπάρχουν συμφέροντα, τα οποία προφανώς αλλάζουν εν ριπή οφθαλμού. Συνεπώς καμμία ουσιαστική, εκτός από καθαρά ιστορική, σημασία δεν έχει ποιός ήταν με ποιόν και πότε, αλλά αν εμείς διαβάσαμε, μελετήσαμε και τελικώς μάθαμε τίποτα από τον Θουκυδίδη.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Πανος 12 Μαΐου 2018 - 00:02

Ολα γνωστά αυτά για τους Γερμανούς. Στο βιβλίο Ματωμένα Χώματα της Διδώ Σωτηρίου περιγράφεται πως οι Γερμανοί άρχισαν να σπέρνουν το μίσος στους Τουρκους για τους Ελληνες της Μικράς Ασίας.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Νίκος 14 Μαΐου 2018 - 23:20

Αν θέλετε να κάνετε ρεπορτάζ, μάθετε και μερικά πράγματα παραπάνω, όπως ότι ο Λίμαν φον Σάντερς πήρε την πληρωμή του λίγο αργότερα, όταν τουρκαλάδες περιποιήθηκαν τις κορούλες του που έκαναν περίπατο στη Σμύρνη.
Κι ακόμα, αν θέλετε να ερευνήσετε τα αισθήματα των Γερμανών υπέρ των Τούρκων και κατά των Ελλήνων, θα πρέπει να πάτε πολύ πιο πίσω, στην περίοδο του Βυζαντίου ή Ρωμανίας αν προτιμάτε και όσα κατέγραψε τότε η Ιστορία.
Κατά τα άλλα συμπαθείς οι cognoscoteam

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ