Αρχική » Γ. Καραμπελιάς: “Όχι σε ένα 6ο διαμέρισμα γκέτο” (βίντεο)

Γ. Καραμπελιάς: “Όχι σε ένα 6ο διαμέρισμα γκέτο” (βίντεο)

από Γιώργος Καραμπελιάς

 

Η παρέμβαση του Γ. Καραμπελιά στο δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης 31 Οκτωβρίου 2019. Από το 47:10 έως το 51:15

Η αρχή της αναλογικότητας δεν ισχύει στο 6ο δημοτικό διαμέρισμα

Κύριε δήμαρχε σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο είχατε δηλώσει ότι δεν θα επιτρέψετε να αναπτυχθούν φαινόμενα γκετοποίησης στο κέντρο της Αθήνας και ότι θα εφαρμόσετε την αρχή της αναλογικότητας σχετικά με τους μετανάστες και πρόσφυγες τόσο εντός του δήμου (πώς κατανέμονται στα 7 δημοτικά διαμερίσματα), όσο και σε επίπεδο περιφέρειας αλλά και συνολικότερα της χώρας. Σε ανάλογη δήλωση προβήκατε πρόσφατα και σε τηλεοπτικό σταθμό.

Παρόλα όσα όμως δηλώνετε, τα φαινόμενα γκετοποίησης ενισχύονται και επί της δικής σας θητείας. Σύμφωνα με καταγγελίες που έφτασαν στον δημοτικό μας συνδυασμό από δημότες του 6ο   δημ. διαμέρισμα, ετοιμάζονται νέα κτήρια για την εγκατάσταση εκατοντάδων μεταναστών και προσφύγων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα (Πρώτο Θέμα, 14/10/19) στην Μιχαήλ Βόδα 143, στον Άγιο Παντελεήμονα ανακαινίζεται κτήριο ιδιοκτησίας  της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης προκειμένου να στεγάσουν ανήλικους μετανάστες και πρόσφυγες.

Σε άλλο δημοσίευμα, η εφημερίδα Δημοκρατία δημοσίευσε έγγραφο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπου μόλις δύο ημέρες μετά τις εκλογές (9/7/2019) φαίνεται ότι εγκρίθηκε ανακαίνιση κτηρίου για να φιλοξενήσει μετανάστες! Το συγκεκριμένο συγκρότημα κτηρίων βρίσκεται στην πλατεία Βάθης (οδός Λιοσίων 2 και Αχαρνών 1-3, στις παρυφές του 6ου διαμερίσματος με το 1ο διαμέρισμα) συνολικής έκτασης 4.637 τ.μ.!

Παράλληλα λειτουργούν από διάφορες ΜΚΟ και σωματεία χώροι στέγασης αλλοδαπών, όπως στην οδό Αριστοτέλους 124 & Ρίζου 5-7 από τον Σύλλογο Μερίμνης Ανηλίκων. Μάλιστα, ο ισόγειος χώρος παραχωρήθηκε πρόσφατα στην Solidarity Now από τον εν λόγω σύλλογο, όπως φαίνεται στην  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛHΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ για ανακαίνιση της 1/8/19 από τη Solidarity (https://www.solidaritynow.org/rizou/).

Στην οδό Μοσχονησίων και Αγίου Μελετίου λειτουργεί επίσης μια τέτοια δομή από την εκκλησία, μια άλλη στην οδό Διογένους Λαερτίου 15Α.

Και αυτά είναι μόνο ενδεικτικά. Τα περισσότερα διαμερίσματα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) στην Αθήνα στεγάζονται στο 6ο διαμέρισα, και εκατοντάδες άλλες συμβουλευτικές δομές,  όπως στην οδό Σπάρτης για άσυλο, επιδόματα κ.λπ., στην οδό Κοδριγκτώνος, στην οδό Γκυιλφόρδου, στην οδό Μοσχονησίων για εκμάθηση αγγλικής από τους μετανάστες κ.λπ.

Κύριε δήμαρχε πώς όλα συμβαδίζουν με την αρχή της αναλογικότητας που θέλετε να εφαρμόσετε στον δήμο Αθηναίων. Το 6 δημοτικό διαμέρισμα έχει μετατραπεί στην πίσω αυλή της διαχείρισης του μεταναστευτικού-προσφυγικού και αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση η περιοχή θα μετατραπεί σε γκέτο χωρίς δυνατότητα αναστροφής αυτής της διαδικασίας. Παρακαλούμε να ληφθούν μέτρα από την δήμο πριν να είναι αργά.

 

Δημοτική παράταξη «Αθήνα για την Ελλάδα»

ΣΧΕΤΙΚΑ

2 ΣΧΟΛΙΑ

Ελένη Μαρτσούκου 1 Νοεμβρίου 2019 - 16:39

Καίριο σχόλιο. Εύχομαι η παρέμβαση κάποιο αποτέλεσμα να έχει αν και για να είμαι ειλικρινής δεν το βλέπω. Πρέπει όλοι οι Αθηναίοι να οργανωθούμε και να αντιδράσουμε κατά της γκετοποίησης

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μαγκλιβερα Γλύκα 1 Νοεμβρίου 2019 - 19:59

Δεν υπάρχουν πρόσφυγες, πόσες φορές θα σας διορθώσουμε; Μόνον μετανάστες και λαθρομετανάστες, με ψευδή ή καθόλου στοιχεία. Οι ΜΚΟ του Soros κάνουν κουμάντο κι η γενοκτονία των Ελλήνων συνεχίζεται. Να απαιτήσετε να φύγουν οι ΜΚΟ απ την χώρα μας και να σταλούν πίσω στις χώρες τους οι εισβολείς, διότι περί τέτοιων πρόκειται. Ευχαριστώ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ