Αρχική » «Όχι» στη φίμωση του Άρδην*

«Όχι» στη φίμωση του Άρδην*

από Άρδην - Ρήξη

Από το livemedia.gr

«Μας οδηγούν σε αιφνιδιαστική έξωση προκειμένου να σιγήσει μία από τις τελευταίες ελεύθερες φωνές στον χώρο του πολιτισμού και του πολιτικού προβληματισμού στη χώρα μας», δηλώνει αγανακτισμένος ο Γιώργος Καραμπελιάς του Κινήματος Άρδην. #livemedianews
«Αυτές τις ημέρες ολοκληρώνεται η προσπάθεια αιφνιδιαστικής έξωσης, από τον χώρο της Ξενοφώντος 4, του Κέντρου Πολιτισμού «Ρήγας Βελεστινλής», των γραφείων της Εταιρείας Μελέτης Ελληνικού Πολιτισμού και του περιοδικού Νέος Λόγιος Ερμής, του κινήματος ΑΡΔΗΝ, του ομώνυμου περιοδικού, της εφημερίδας Ρήξη και των Εναλλακτικών Εκδόσεων. Αυτή η ενέργεια, η οποία επιχειρείται από τους ιδιοκτήτες του κτηρίου, παρότι δεν υπάρχει οικονομική εκκρεμότητα, οδηγεί στη σίγαση μιας από τις τελευταίες ελεύθερες φωνές στον χώρο του πολιτισμού και του πολιτικού προβληματισμού στη χώρα μας. Και αυτό γίνεται χρησιμοποιώντας τη μεταστροφή του νομικού συστήματος σε σύστημα που στρέφεται ενάντια στους ενοικιαστές των κτηρίων, μετά την τελευταία αλλαγή της νομοθεσίας (η τελευταία ολοκληρώθηκε μόλις τον Ιανουάριο του 2018).
Ιδιοκτήτες του κτηρίου είναι οι κληρονόμοι της παλαιάς κατασκευαστικής εταιρείας Σκαπανέας, στην οποία φέρεται ότι συμμετείχε και ο πατέρας του σημερινού πρωθυπουργού. Σημειωτέον δε ότι η απόπειρα έξωσης εγκαινιάστηκε όταν εγκαταστάθηκε, πάρα τις σχετικές καταγγελίες στην πολεοδομία και την Αστυνομία, στον 8ο όροφο του κτηρίου χώρος διαμερισμάτων προσωρινής ενοικίασης (airbnb), παρανόμως, διότι το κτήριο δεν διαθέτει κλιμακοστάσιο.
Ο χώρος Πολιτισμού «Ρήγας Βελεστινλής», στην Ξενοφώντος 4, αποτελεί έναν μοναδικό στο είδος του χώρο πνευματικού, επιστημονικού και πολιτικού προβληματισμού για τη χώρα μας και δεν πρέπει να σιγήσει μέσα από δικονομικά τερτίπια και αιφνιδιασμούς προς εξυπηρέτηση οιωνδήποτε συμφερόντων, οικονομικών ή όχι».

*Ευχαριστούμε το livemedia.gr που είναι μια ανεξάρτητη φωνή στο χώρο των ΜΜΕ και βρίσκεται πάντα στο πλευρό εγχειρημάτων όπως αυτό του χώρου πολιτισμού Ρήγας Βελεστινλής. 

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ