Αρχική » Σεμινάρια ιστορίας από τον Γ. Καραμπελιά: Η ιστορική συνέχεια του ελληνισμού μέσα από τις ασυνέχειες της τριμερούς διαδρομής του (βίντεο)

Σεμινάρια ιστορίας από τον Γ. Καραμπελιά: Η ιστορική συνέχεια του ελληνισμού μέσα από τις ασυνέχειες της τριμερούς διαδρομής του (βίντεο)

από Άρδην - Ρήξη

Σεμινάρια Νεώτερης Ελληνικής Ιστορίας από τον Γ. Καραμπελιά 

Ο Γιώργος Καραμπελιάς, με αφιρμή την έκδοση του βιβλίου του, “1821: Η δυναμική της Παλιγγενεσίας“, πραγματοποίησε 2015-2016,  σειρά σεμιναρίων για τη νεώτερη ελληνική ιστορία.

Εισαγωγικό σεμινάριο: Η ιστορική συνέχεια του ελληνισμού μέσα από τις ασυνέχειες της τριμερούς διαδρομής του: Από τον Όμηρο στον Διγενή Ακρίτα και στον… Διον. Σολωμό. Από τον Αχιλλέα στον Κορκόνδειλο Κλαδά, από τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη στον Άρη Βελουχιώτη και τον Ευαγόρα Παλληκαρίδη. Από τον Περικλή, στον Αλέξανδρο, από τον Βασίλειο Βουλγαροκτόνο στον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, από τον Ιωάννη Καποδίστρια στον Ελευθέριο Βενιζέλο. Από τον πολεοκρατικό και φυλετικό ελληνισμό της αρχαιότητας, στον οικουμενικό των ελληνιστικών χρόνων και του Βυζαντίου, για να φθάσουμε στον νεώτερο ελληνισμό του ύστερου Βυζαντίου, της Τουρκοκρατίας/Φραγκοκρατίας και του ελληνικού κράτους.

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ