Αρχική » «Έθνος, Κράτος και Εκκλησία», δηλώσεις Γ. Καραμπελιά, π. Γ. Μεταλληνού, Π. Καρκατσούλη, Γ. Παπαθανασόπουλου, π. Χρ. Χριστοδούλου (βίντεο)

«Έθνος, Κράτος και Εκκλησία», δηλώσεις Γ. Καραμπελιά, π. Γ. Μεταλληνού, Π. Καρκατσούλη, Γ. Παπαθανασόπουλου, π. Χρ. Χριστοδούλου (βίντεο)

από Άρδην - Ρήξη

«Ο διαχωρισμός Κράτους – Εκκλησίας αποσκοπεί στην αποδυνάμωση του ελληνικού Έθνους», τονίζει ο Γιώργος Καραμπελιάς.

«Ό,τι γίνεται είναι επίθεση για την κατακρήμνιση της Ορθοδοξίας και του Έθνους», υποστηρίζει ο πατήρ Γεώργιος Μεταλληνός, ομότιμος καθηγητής Θεολογίας και συγγραφέας.

“Τον κύριο Τσίπρα δεν τον ενδιαφέρει το πρόβλημα της Εκκλησίας, είναι ένα τέχνασμα για μαζικές προσλήψεις» υποστηρίζει ο Παναγιώτης Καρκατσούλης, καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, πρώην βουλευτής.

«O πρωθυπουργός υπόσχεται πολλά, τίποτε δεν πραγματοποιεί. Σ’ αυτή την παγίδα έχει πέσει η Εκκλησία. Είναι πρόβλημα το ότι δεν είχε ενημερωθεί το Φανάρι», τονίζει ο Γιώργος Παπαθανασόπουλος, δημοσιογράφος – συγγραφέας.

«Αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς, μου θυμίζει την εποχή της δικτατορίας» λέει ο Πρωτοπρεσβύτερος Χρήστος Χριστοδούλου, μέλος ΙΣΚΕ (Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος)

Πηγή: livemedia.gr 

Ευχαριστούμε τον Γιώργο Κιούση.

ΣΧΕΤΙΚΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

Αριστομένης Ηλιόπουλος 17 Νοεμβρίου 2018 - 02:34

Κύριε Καραμπελιά καλησπέρα.

Αντιγράφω απο το βιβλίο του Ν,Σβορώνου (το Ελληνικό έθνος,γένεση και διαμόρφωση του νεου Ελληνισμού)

Οι εκχριστιανισμένοι ελληνικοί πληθυσμοί άρχισαν να ξεχωρίζουν τον εαυτό τους και να απομακρύνονται απο την ελληνική παράδοση . Με τον προοδευτικό εκχριστιανισμό των ελληνικών και εξελληνισμένων πληθυσμών εμφανίζεται συγχρόνως και ο πρώτος ,αληθινά δραματικός ,διχασμός στην συνείδηση των Ελλήνων.Δεν ήταν απλώς η ελληνική πολυθεΐα και ειδωλολατρία που ερχόταν σε αντίθεση με τη χριστιανική πίστη,ήταν η ίδια ελληνική κοσμοθεωρία που ερχόταν σε αντίθεση με τον χριστιανισμό.Ήταν αληθινά δύσκολο να συγχωνευθεί σε μιαν αρμονική ενότητα η ελεύθερη κίνηση της ελληνικής σκέψης,που πηγάζει απο τον ανθρώπινο λόγο με την υποταγμένη στην αποκάλυψη,την πέραν του λόγου χριστιανική σκέψη,που οι Έλληνες θεωρούσαν βαρβαρική αντίληψη.Και παρακάτω…..Κάθε απόπειρα αυτονομίας στην σκέψη που ξεμακραίνει κάπως απο το καθιερωμένο δόγμα χαρακτηρίζεται αίρεση και συνδέεται με την ελληνική παιδεία που καταδικάζεται.Η έστω και εξωτερική επαφή με την ελληνική σκέψη διακόπτεται………

Και τι μένει;….. διερωτώμαι!! Ο Λιαντίνης το διατύπωσε ποιο επιθετικά….αν παντρέψεις ένα τραγί(χριστιανισμό) με μια έλαφο(Ελληνισμό) προκύπτει τραγέλαφος!!……. αυτός ο τραγέλαφος είναι δηλαδή ο περιβόητος ελληνο-χριστιανισμός σας….αυτός ο τραγέλαφος μας έφερε στην σημερινή κατάσταση…..τα ίδια μας λέει και ο Καστοριάδης…….

Στο βιβλίο σας (η ανολοκλήρωτη επανάσταση του Ρήγα) επιχειρείται μια (απόπειρα σύνθεσης) τεσσάρων μεγάλων ρευμάτων,του αρχαιοελληνικού,του βυζαντινού,του νεώτερου ορθόδοξου ελληνικού,τέλος του δυτικού διαφωτιστικού και της Γαλλικής επανάστασης!!!
Και εγώ ρωτάω. Τι θα προκύψει απο μια σύνθεση όταν παντρεύεται τον ελληνισμό με τον χριστιανισμό;….. Όταν μου βάζετε το θύμα (Ρήγα) με το Θύτη (Πατριαρχείο-εκκλησιά)στο ίδιο βάθρο… όταν μας παρουσιάζεται το Μεγάλο Ρήγα ως Βυζαντινό!!…Τον Αθανάσιο Πάριο διαφωτιστή !!….. Όταν παρουσιάζεται το αφορισμό του πατριάρχη Γρηγόριου ως προιόν βιασμού !!….. εφόσον γνωρίζεται ότι απο τους 4 πατριάρχες (Κωνσταντινούπολης,Ιεροσολύμων,Αντιόχειας,Αλεξάνδρειας) υπέγραψαν τον αφορισμό μόνο ο Κων/λης και Ιεροσολύμων ….αυτό πιστοποιεί ότι δεν υπήρξε προιόν βιασμού όπως μας λέτε…..Επι Καποδίστρια ο πατριάρχης με εγκύκλιο παροτρύνει την ελληνική κυβέρνηση και τους Έλληνες να παραδώσουν τα όπλα και ο σουλτάνος θα δείξει την φιλευσπλαχνία του!!……. και τέλος πάντων σε τι διαφέρει ο πατριάρχης από την δοσίλογη κυβέρνηση Τσολάκογλου που συνεργάστηκε με τους Γερμανούς και καταδικάστηκε και απο τα δικαστήρια και το λαό;;; Ερώτημα που περιμένει απάντηση….

Κύριε Καραμπελιά αυτό δεν είναι σύνθεση αλλά τραγέλαφος….αυτή την σύνθεση ούτε ο Χουντίνη δεν θα μπορούσε να καταφέρει!!…Στον 21 αιώνα πολιτική-παιδεία με το ράσο δεν γίνεται….για να χτίσουμε μια Ελλάδα ισχυρή χρειάζεται να πράξουμε ότι έπραξε η δύση όταν προσπάθησε να βγει απο το μεσαίωνα…. στρέφοντας την πυξίδα τους στους Έλληνες κλασικούς…..

Αριστομένης Ηλιόπουλος

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ