Αρχική » Συλλογή υπογραφών για τη διενέργεια Δημοψηφίσματος για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Συλλογή υπογραφών για τη διενέργεια Δημοψηφίσματος για τη Συμφωνία των Πρεσπών

από Άρδην - Ρήξη

Αναδημοσιεύουμε από την ιστοσελίδα της Επιτροπής για την διενέργεια δημοψηφίσματος για την συμφωνία των Πρεσπών την εκστρατεία συλλογής υπογραφών που έχει ξεκινήσει. 

Συλλογή υπογραφών για τη διενέργεια Δημοψηφίσματος για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Εμείς οι Δημοκρατικοί πολίτες που συνυπογράφουμε αυτό το κείμενο δηλώνουμε την αντίθεσή μας στη Συμφωνία των Πρεσπών μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της ΠΓΔΜ επειδή αυτή  απεμπολεί τα ύψιστα δίκαια του ελληνικού λαού στο σύνολό του και δεσμεύει το μέλλον των επερχόμενων γενεών.

Για το λόγο αυτό  ζητούμε να πραγματοποιηθεί δημοψήφισμα για την κύρωση ή όχι  της Συμφωνίας των Πρεσπών, ώστε να αποφασίσει  ο ίδιος ο κυρίαρχος  ελληνικός λαός γι’ αυτήν. Εξάλλου δεν είναι δυνατόν οι κάτοικοι της ΠΓΔΜ να έχουν ήδη εκφραστεί με δημοψήφισμα επί της συγκεκριμένης συμφωνίας και να μην παρέχεται το αντίστοιχο δικαίωμα στους Έλληνες πολίτες. Γιατί, σε τελευταία ανάλυση, το θέμα  αυτό είναι εθνικό και συγχρόνως θέμα δημοκρατίας.

Η διενέργεια του δημοψηφίσματος πρέπει να προηγηθεί της κύρωσης της  Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή, ώστε η επίσημη θέση του ελληνικού κράτους, να διαθέτει νομιμοποίηση θεμελιωμένη στη συναίνεση του ελληνικού λαού.

Για να υπογράψετε: 

πατήστε εδώ

Παρακαλούμε να συμπληρώσετε όνομα, επώνυμο (στα ελληνικά), e-mail και κάντε κλίκ στην επιλογή i’m not a robot. Ανώνυμες υπογραφές δεν προσμετρώνται. Κοινοποιήστε την παραπάνω συλλογή υπογραφών όπου κρίνετε. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: dhmopshfismamakedonia@gmail.com και στο facebook

Ευχαριστούμε.

ΣΧΕΤΙΚΑ

10 ΣΧΟΛΙΑ

Κονταλεξης Σπυριδων 16 Ιανουαρίου 2019 - 12:40

Παρακαλω να υποβληθη σε δημοψηφισμα η συμφωνια των Πρεσπων γιατι ειναι μειζον εθνικο θεμα που θα δεσμευει τις επομενες γενιες και δεν ειναι θεμα ενος κομματος!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΝΟΥΤΣΟΥ ΕΛΕΝΗ 17 Ιανουαρίου 2019 - 11:03

Δημοψήφισμα για την συμφωνία των Πρεσπών

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ροδοπη Καλαμακη 17 Ιανουαρίου 2019 - 15:49

Θελω να συμμετασχω στο δημοψηφισμα για το ανεφαιρετο δικαιωμα ναεχω λογο ως πολιτης να μην μας παιρνουν την ιστορια μας και τον πολιτισμο μας χωρις να μας ρωτησουν δεκαετιες πριν.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Mourti Heleni 17 Ιανουαρίου 2019 - 22:45

Eίμαστε πολλοι που σας παρακολουθούμε θα θελαμε πολυ να έχετε υποψηφίους σε όλη την Ελλάδα για τις επερχόμενες εκλογες, γιατί πρέπει να επανατοποθετήσουμε το βίο μας στα ελληνοορθοδοξα θεμέλιά μας.Σεις μόνο κάνετε λόγο γι αυτά.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΒΆΣΊΛΈΊΌΣ ΔΉΜΉΤΡΊΆΔΉΣ 18 Ιανουαρίου 2019 - 12:03

ΝΆ ΓΊΝΈΊ ΔΉΜΌΨΉΦΊΣΜΆ ΓΊΆ ΤΉΝ ΈΛΛΆΔΆ ΡΈ ΓΆΜΏΤΌ ΓΊΆ ΤΌ ΜΈΛΌΝ ΌΛΏΝ ΤΏΝ ΈΛΛΉΝΏΝ, ΤΏΝ ΠΆΊΔΊΏΝ ΜΆΣ ΚΆΊ ΤΏΝ ΈΓΓΌΝΏΝ ΜΆΣ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΠΟΛΙΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ 22 Ιανουαρίου 2019 - 13:00

0ι Δημοκρατικοί πολίτες που συνυπογράφουμε αυτό το κείμενο δηλώνουμε την αντίθεσή μας στη Συμφωνία των Πρεσπών μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της ΠΓΔΜ επειδή αυτή απεμπολεί τα ύψιστα δίκαια του ελληνικού λαού στο σύνολό του και δεσμεύει το μέλλον των επερχόμενων γενεών.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΠΟΛΙΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ 22 Ιανουαρίου 2019 - 13:00

Εμείς οι Δημοκρατικοί πολίτες που συνυπογράφουμε αυτό το κείμενο δηλώνουμε την αντίθεσή μας στη Συμφωνία των Πρεσπών μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της ΠΓΔΜ επειδή αυτή απεμπολεί τα ύψιστα δίκαια του ελληνικού λαού στο σύνολό του και δεσμεύει το μέλλον των επερχόμενων γενεών.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γιώργος Π. 25 Ιανουαρίου 2019 - 13:31

Δυστυχώς η κοινωνία δεν ακούγεται.
Θεωρείται στο όνομα της …αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας (sic) ότι παραβιάζει την …ελεύθερη εντολή του βουλευτή.
Ο οποίος προφανώς είναι πιο ..πεφωτισμένος από την κοινωνία.
Ας έλεγε ο Αριστοτέλης ότι η γνώμη της κοινωνίας είναι ανώτερη από εκείνη μερικών “σοφών” καθώς συμπυκνώνει την συλλογική σοφία (όπως μας το μεταφέρει εξαιρετικά ο κ. Κοντογιώργης).

Δυστυχώς όμως ο βουλευτής (όποιοι και αν έχουν εκλεγεί βουλευτές) λογίζεται κατά κάποιον κάποιον φακίρικο περίπου τρόπο σκέψης ως ανώτερος στην κρίση του, από αυτούς που τον εξέλεξαν.

Άρα από την μια οι συριζαίοι, από την άλλοι (δυστυχώς) και στη ΝΔ υπάρχει αποστροφή για την απόφα(ν)ση των πολλών, έστω και με το δημοψήφισμα που αυτή την φορά δεν είναι μια ολιγαρχικής κοπής “παπάτζα” του εκάστοτε πρωθυπουργού (όπως τον Ιούλιο του ’15) αλλά έρχεται από την κοινωνία.

Δείτε και εδώ από το 56ο λεπτό και μετά.:
https://www.youtube.com/watch?v=v_nDqPI4RR0&t=7463s

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ανδρεας Ανδρεου 5 Μαρτίου 2019 - 01:54

Δημοψήφισμα για την συμφωνία των Πρεσπων. Ο Εθνομηδενισμος δεν θα περασει

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ 5 Μαρτίου 2019 - 20:39

ΝΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ – ΜΑΖΙ ΣΑΣ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ