Αρχική » Η σωτηρία της Πάρνηθας

Η σωτηρία της Πάρνηθας

από Άρδην - Ρήξη

από το Άρδην τ. 35, Απρίλιος 2002

Ο εκσυγχρονιστικός οδοστρωτήρας συνεχίζει το αναμορφωτικό του έργο στα όρη και τα λαγκάδια της ελληνικής επικράτειας. Η λογική της ανάπτυξης» δεν άφησε ανεπηρέαστο έναν από τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου και ισορροπίας της Αττικής γης, την Πάρνηθα. Τα σχέδιά τους όμως βρίσκουν αντιμέτωπους πολλούς κατοίκους της Αθήνας που οργανωμένα αντιπαλεύουν τα καταστροφικά σχέδια της κυβέρνησης και των εργολάβων. Η συντονιστική επιτροπή για τη σωτηρία της Πάρνηθας κυκλοφόρησε μια προκήρυξη για το ζήτημα αυτό.

Φίλες και Φίλοι της Πάρνηθας Οι κερδοσκόποι της φύσης προχωρούν αδίστακτα στο εγκληματικό τους έργο με την άμεση στήριξη, νομική και ηθική της κυβέρνησης. Το θύμα αυτή τη φορά είναι ένα από τα πιο ευαίσθητα οικοσυστήματα. Ο Εθνικός Δρυμός της Πάρνηθας.

Στην καρδιά του Εθνικού Δρυμού, η ΕΤΑ Α.Ε (Εταιρεία του Ελληνικού Δημοσίου που διαχειρίζεται την περιουσία του EOT) σχεδιάζει να παραχωρήσει τρεις χιλιάδες στρέμματα ελατοδάσους για να κτισθούν τουριστικές εγκαταστάσεις (ξενώνες, εστιατόρια, εμπορικά καταστήματα, κέντρα υδροθεραπείας, προπονητικά κέντρα κ.ά), με στόχο να επεκταθεί το καζίνο και να… δοξαστεί ο «πολιτισμός» του τζόγου. Καταπατώντας το Σύνταγμα, την ελληνική και την ευρωπαϊκή νομοθεσία, δεν διστάζουν να καταστρέψουν και τον τελευταίο πνεύμονα πράσινου που έμεινε στην Αττική.

Πολίτες της Αττικής.

Είναι φανερό ότι εμείς οι ευαίσθητοι πολίτες δεν έχουμε άλλο τρόπο να αντιδράσουμε στα καταστροφικά σχέδια, παρά μόνο τις δυναμικές εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις.

Η Συντονιστική Επιτροπή για τη Σωτηρία της Πάρνηθας, στην οποία συμμετέχουν δεκάδες φορείς απ’ όλη την Αττική (Συνδικαλιστικές Οργανώσεις, Ορειβατικοί και Φυσιολατρικοί Σύλλογοι, Οικολογικές Οργανώσεις, Πολιτιστικοί και Εξωραϊστικοί Σύλλογοι), προγραμματίζει σειρά εκδηλώσεων και κινητοποιήσεων για να αποτρέψει το σχεδιαζόμενο έγκλημα.

Μια από τις κινητοποιήσεις αυτές ήταν και η Πεζοπορία Διαμαρτυρίας για τη Σωτηρία της Πάρνηθας που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Μαρτίου.

Για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων απευθυνθείτε στους κ. Σταύρου Μάκη 0977-990887 και Μπάκα Πόπη 0973-204840.

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ