Αρχική » Σκανδαλώδες συνέδριο για τον Αλή Πασά στα Γιάννενα. Διάλογος Μ. Ελισάφ με τον Γ. Καραμπελιά (ηχητικό)

Σκανδαλώδες συνέδριο για τον Αλή Πασά στα Γιάννενα. Διάλογος Μ. Ελισάφ με τον Γ. Καραμπελιά (ηχητικό)

από Άρδην - Ρήξη

Ο δήμος Ιωαννιτών σχεδιάζει να πραγματοποιήσει το τριήμερο 22 έως 24 Οκτωβρίου συνέδριο με θέμα: “Ο Αλή πασάς και η εποχή του». Πρόκειται για απόφαση σκάνδαλο του Δήμο Ιωαννιτών, που το είχε επιχειρήσει και τον Ιούλιο, αλλά λόγω των αντιδράσεων ανάγκαστηκε τότε να το αναβάλει με πρόσχημα τον κορωνοϊό. Τώρα επανέρχεται και αντί να διοργανώσει ένα διεθνές συνέδριο για τη συνεισφορά της Ηπείρου, του Σουλίου κ.λπ. αφιερώνει τριήμερο συνέδριο στον σφαγέα Αλή Πασά!

Στην εκπομπή του Βασίλη Κοντογουλίδη θέσεις και Απόψεις στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης ο Γιώργος Καραμπελιάς είχε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον δήμαρχο Ιωαννιτών κ. Μωυσή Ελισάφ για το συνέδριο που ετοιμάζει ο δήμος.

ΣΧΕΤΙΚΑ

3 ΣΧΟΛΙΑ

Χρόνης Βάρσος 19 Οκτωβρίου 2021 - 22:35

Αίσχος και ντροπή! Οι άνθρωποι σε άλλη χώρα θα είχαν απολυθεί σύσσωμοι. Μισθοδοτούμενοι από το Ελληνικό Κράτος και προβάλλουν απροκάλυπτα τον βάρβαρο δυνάστη των Ελλήνων. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς: Βλαχάβα, Κατσαντώνη, Σουλιώτες, Χειμαρριώτες. Η συνεισφορά της Ηπείρου είναι ο Νεοελληνικός Διαφωτισμός και ο Αλή πασάς! Άκουσον άκουσον! Και για σένα Γιώργο ένα μεγάλο μπράβο!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αντιγόνη 20 Οκτωβρίου 2021 - 14:04

Σε απάντηση του άκοντος συνομιλητή σας κ. Καραμπελιά τα σημερινά (20/10) δημοσιεύματα των εφημερίδων για την αποκατάσταση της οικίας του Λάμπρου Τζαβέλα σύμφωνα με τα οποία, ο 7ος κατά σειρά απόγονός του αναστήλωσε και αποκατέστησε το Τζαβελαίικο προκειμένου να σπάσει η κατάρα του Αλή πασά που όταν πήρε το Σούλι το 1803 είπε να μην ξανακαπνίσει ποτέ Σουλιώτικο τζάκι. Τι να άλλο να πούμε τώρα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Φουρτζής Παύλος. 21 Οκτωβρίου 2021 - 11:31

Μάλιστα.Ο σφαγέας νά τιμηθεί.Από ποιούς;;Τούς σημερινούς νενέκους,τά νεογιουσουφάκια,τούς νέο ραγιάδες τούς ισλαμολάγνους,νεοτεριστές,προοδευτικούς ,νεοφιλελεύθερους αριστερκουλτουραίους ή τούς σύγχρονους νεογενιτσάρους;;;;!!!!Ό κος Δήμαρχος εν τέλει γνωρίζει ή ΟΧΙ τί εστί ο αλή πασάς ό Τεπελενλής γιά τήν Ήπειρο;;Σούλι, Κατσαντώνης,Σκυλόσοφος,Βλαχάβας καί ών ούκ έστιν αριθμός ηρώων μαρτύρων Ηπειρωτών;;Μήπως ή κρίση σας έχει επηρεασθεί Κε Μωυσή από τις νεοταξίτικες θεωρείες;;Ήρεμα ερωτώ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ