Αρχική » Γ. Καραμπελιάς: 100 χρόνια μετά την εκστρατεία στη Μικρά Ασία οδεύουμε στην τελική αναμέτρηση (ηχητικό)

Γ. Καραμπελιάς: 100 χρόνια μετά την εκστρατεία στη Μικρά Ασία οδεύουμε στην τελική αναμέτρηση (ηχητικό)

από Άρδην - Ρήξη

Στη συζήτησή (04-01-2022) ο εκδότης και συγγραφέας Γιώργος Καραμπελιάς κάνει μια ιστορική αναδρομή στα γεγονότα που ακολούθησαν την εκστρατεία στη Μικρά Ασία και τις επιπτώσεις στην εθνική και πολιτική συμπεριφορά και σκέψη από την ατυχή έκβαση. Εξηγεί γιατί η Ελλάδα και η Κύπρος είναι οι μοναδικοί πραγματικοί αντίπαλοι της Τουρκίας και γιατί η αντιπαλότητα αυτή δεν έχει σχέση με κανέναν άλλο ανταγωνισμό της Άγκυρας με κάποιο από τα άλλα κράτη της περιοχής.

100 χρόνια μετά την ατυχή εκστρατεία στη Μικρά Ασία η Ελλάδα έχει ως μόνη επιλογή να γίνει ισχυρή στρατιωτικά, διπλωματικά και γεωπολιτικά προκειμένου να διασφαλίσει τον εθνικό χώρο που της έχει απομείνει καθώς η Τουρκία θα συνεχίσει την προσπάθεια για καθολική έκλειψη του ελληνισμού από την περιοχή.

Ο εξοπλισμός και η ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων είναι αναγκαία συνθήκη για την εθνική επιβίωση και προκειμένου Ελλάδα και Κύπρος να ληφθούν σοβαρά υπόψιν στον επανασχεδιασμό της περιοχής ο οποίος τελεί υπό διαμόρφωση. Και για λόγους συμβολισμού, είναι πιθανό η Τουρκία να αποπειραθεί κάποιου είδους κίνηση εντός του 2022.

Από την εκπομπή του Λάμπρου Καλαρρύτη, Εμείς οι Έλληνες στα Παραπολιτικά fm

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ