Αρχική » Προβολή ντοκιμαντέρ: Η Ανατολή Έδυσε – Υμηττός 6/6/22

Προβολή ντοκιμαντέρ: Η Ανατολή Έδυσε – Υμηττός 6/6/22

από Άρδην - Ρήξη

100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Ο Σύλλογος Αρκάδων Δάφνης Υμηττού σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών διοργανώνει εκδήλωση μνήμης για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή.

ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 20:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του πρ. δημαρχείου Υμηττού

Θα προβληθεί το ιστορικό ντοκιμαντέρ “Η Ανατολή Έδυσε” σε σκηνοθεσία: Αλέξανδρου Παπαηλιού. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Δημ. Γιαννακούρας θα απευθύνει χαιρετισμό ενώ η Γ.Γ. του ΙΔΙΣΜΕ και Επίκουρη Καθηγήτρια Ιστορίας Ειρήνη Σαρίογλου θα προλογίσει το ντοκιμαντέρ. Μετά το πέρας της προβολής θα ακολουθήσει συζήτηση. Την εκδήλωση συντονίζει ο Κώστας Σαμάντης.

Η Ανατολή Έδυσε

Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Παπαηλιού

Μουσική: Γιάννης Βοργίας

Ιστορικός Σύμβουλος: Ειρήνη Σαρίογλου
Περίληψη: Πώς, πότε και γιατί κόπηκε ο ομφάλιος λώρος μας με την Ανατολή; Το ντοκιμαντέρ είναι βασισμένο στις ανταποκρίσεις του δημοσιογράφου Κώστα Μισαηλίδη για την Μικρασιατική Εκστρατεία (1919-1922). Η τραγωδία ξετυλίγεται μέσα από το λόγο του Μικρασιάτη πολεμικού ανταποκριτή, δημοσιογράφου και ποιητή. Από τα σκληρά πεδία των μαχών και τα ερείπια, αναδύεται το ανθρώπινο δράμα.

Το ντοκιμαντέρ απέσπασε το Βραβείο Καλύτερου Μεγάλου Μήκους Ντοκιμαντέρ στο 13ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας (2019) και συμμετείχε στο Επίσημο Πρόγραμμα του 21ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ