Αρχική » Έκθεση φωτογραφίας: Μαριούπολη, η ματωμένη ιστορία της πόλης της Παναγίας (βίντεο)

Έκθεση φωτογραφίας: Μαριούπολη, η ματωμένη ιστορία της πόλης της Παναγίας (βίντεο)

από Άρδην - Ρήξη

Η Ένωση των Ελλήνων της Ουκρανίας στην Ελλάδα, ο χώρος πολιτικής και πολιτισμού Άρδην και η Ομοσπονδία Ελληνικών συλλόγων της Ουκρανίας διοργανώνουν έκθεση φωτογραφίας:

Μαριούπολη, η ματωμένη ιστορία της πόλης της Παναγίας

στον χώρο πολιτικής και πολιτισμού Ρήγας Βελεστινλής, Ξενοφώντος 4, 6ος όροφος, Σύνταγμα

Υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ουκρανίας στην Ελληνική Δημοκρατία και της κοινωφελούς οργάνωσης “Ίδρυμα Μπούμπουρα”.

Τα εγκαίνια της έκθεσης:

Η έκθεση φωτογραφίας με φωτογραφίες της Μαριούπολης, που αυτή τη στιγμή καταλαμβάνεται από τα ρωσικά στρατεύματα, είναι η πεμπτουσία του πόνου που νιώθει ένας άνθρωπος που έχασε το σπίτι του. Σπίτι – τόσο σε ένα ευρύ πλαίσιο όσο και με τον πιο άμεσο τρόπο.

Η έκθεση παρουσιάζει 80 έργα διάσημων φωτογράφων από τη Μαριούπολη: Viktor Dyedov, Dmytro Kozatskyi, Angela Bilodid, Olena Suhak, Yuriy Filin, Dmytro Pashchuk, Igor Kozak, Hanna Ivanova, Victoria Yefimenko, Lyudmila Buyanova, Lyubov Kucheruk, Alina, Komarova, Olexandr Berezhnoy,Olexandr Vodolazskyi και Lev Sandalov.

Οι φωτογραφίες τους απεικονίζουν τα διαφορετικά στάδια της ζωής της ουκρανικής πόλης με ελληνικές ρίζες, την εθνική της ιδιαιτερότητά της, τη συνένωση των πολιτισμών και τη μνήμη του μεγαλείου της πόλης της Μαρίας και της βάρβαρης καταστροφής της από τον ρωσικό στρατό.

Διάρκεια έκθεσης έως 18 Νοεμβρίου 2022. Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 11.00 έως 17.00.

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ