Αρχική » Προβολή ταινίας: “Το νησί των γενναίων” (Πειραιάς – 13/5/23)

Προβολή ταινίας: “Το νησί των γενναίων” (Πειραιάς – 13/5/23)

από Άρδην - Ρήξη

Το Σάββατο 13 Μάη και ώρα 20.30 θα προβληθεί ΔΩΡΕΑΝ στην αίθουσα των Δροσουλιτών (Δημ. Γουναρη 49, 1ος όροφος, Πειραιάς) η ταινία “Το νησί των γενναίων”.
Το έργο είναι αφιερωµένο στην αδούλωτη Κρήτη. Στον τόπο και τους ανθρώπους που αποτελούν την ταυτότητα του νησιού. Μέσα από τις συγκλονιστικές σκηνές αναβιώνεται µια από τις κορυφαίες στιγµές αντίστασης των Κρητών… Το έπος ζωντανεύει και θυµίζει την κληρονοµιά που κουβαλάµε. Μια κληρονοµιά γραµµένη µε αίµα και ιδρώτα, που δεν πρέπει να ξεχαστεί…

Πληροφορίες:

Η ταινία, “Το νησί των γενναίων” προβλήθηκε τη σαιζόν 1959-1960 και έκοψε 106.373 εισιτήρια. Ήρθε στην 4η θέση σε 52 ταινίες.

Περίληψη της ταινίας:
Ένας αξιωματικός (Αλέκος Αλεξανδράκης) του ελληνικού στρατού φτάνει στην Κρήτη, αμέσως μετά την πτώση της στα χέρια των Γερμανών. Σε συνεργασία με αντάρτες και συμμάχους σαμποτέρ συμμετέχει σε σαμποτάζ εγκαταστάσεων των Γερμανών. Η παλιά του αγαπημένη (Τζένη Καρέζη) θα του εξασφαλίσει κάποια μυστικά έγγραφα, τα οποία θα κλέψει από τον γερμανό διοικητή (Λυκούργος Καλλέργης), αλλά κατόπιν προδοσίας θα αποκαλυφθεί και θα οδηγηθεί στο εκτελεστικό απόσπασμα. Ο νεαρός αξιωματικός θα τιμωρήσει τον προδότη (Αρτέμης Μάτσας) και θα διαφύγει στο Κάιρο.

Μουσική σύνθεση: Μάνος Χατζιδάκις

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ