Αρχική » Γ. Καραμπελιάς: Ο ΣΥΡΙΖΑ πλήρωσε τον εθνομηδενισμό του – Το σύστημα θα μπει σε ανισορροπία (ηχητικό)

Γ. Καραμπελιάς: Ο ΣΥΡΙΖΑ πλήρωσε τον εθνομηδενισμό του – Το σύστημα θα μπει σε ανισορροπία (ηχητικό)

από Άρδην - Ρήξη

Στη συζήτησή του Γ. Καραμπελιά με τον Λάμπρο Καλαρρύτη (εκπομπή “Εμείς οι Έλληνες”, Παραπολιτικά FM) εξετάζει τους λόγους για τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγήθηκε σε εκλογική συντριβή. Τονίζει ότι βρέθηκε απέναντι στις τάσεις και τις απόψεις της κοινής γνώμης σχεδόν σε κάθε πεδίο και θέμα, από την οικονομία μέχρι την εξωτερική πολιτική, διατυπώνοντας μια πρόχειρη, ανερμάτιστη, αδούλευτη πολιτική υποβαλλόμενη από ιδεοληπτικούς καταναγκασμούς.

 Στα εθνικά θέματα εξέφρασε στη γνωστή εθνομηδενιστική άποψη αρνούμενος να υπερψηφίσει τους εξοπλισμούς και τις αμυντικές Συμφωνίες και εμμένοντας σε λογική “Πρεσπών”. Στην οικονομία περιορίστηκε σε μία μη κοστολογημένη παροχολογία ψηφοθηρικού χαρακτήρα η οποία έγινε αντιληπτή από το εκλογικό σώμα.

Σε επίπεδο επικοινωνίας αναλώθηκε σε μία αρνητική καμπάνια “μαύρων” διαφημίσεων επικεντρωμένες κυρίως στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, με θετικά στοιχεία και προτάσεις για το μέλλον να απουσιάζουν.

 Στις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ πλήρωσε τον εθνομηδενισμό του τον οποίο εξέφραζε σε όλες τις εκφάνσεις, το αποτέλεσμα όμως είναι ότι πρακτικά το πολιτικό σύστημα μένει χωρίς αποτελεσματική ουσιαστική αντιπολίτευση οδηγούμενο σε ανισορροπία.

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ